Helena Kodrič Mori: Hvaležna za družino

Smiljan in Helena sta po desetih letih našla svojo srečo in si ustvarila čudovito družino. (foto: Nino Verdnik) Nino Verdnik
Vir: Lea
6. 12. 2015

Zakonca Smiljan in Helena Kodrič Mori trenutno vso svojo energijo usmerjata v nove projekte. Zadala sta si velike cilje, in kot ju poznamo, jih bosta korak za korakom tudi uresničevala.

Ljubezen do otrok je nepopisna. Samuel v objemu mamice Helene.
Sima uživa vsak trenutek v družbi svojega očeta.

Smiljan in Helena sta aktivna pri BigU akademiji, s katero počasi osvajajo tudi Evropo. Ta akademija združuje nov sistem učenja, ki stremi k boljšemu življenju.

"V prvi vrsti, da navdušuje in motivira ljudi, da iz svojega življenja naredijo več," pojasni Smiljan. Danes, ko so ljudje vse bolj pod stresom, ko je večina ljudi v službi nezadovoljna, ko večina ne zasluži dovolj, ko ne dobijo izobrazbe, ki bi jim pomagala postati boljši oče, boljša mama, boljši sodelavec ... Ko te izobrazbe ni, jo morajo ljudje najti drugje. Na platformi BugU akademije se lahko seznanite s številnimi tečaji in spletnimi treningi, ki sestavljajo novodobni sistem izobraževanja. Na tej platformi bomo znanja posredovali našim otrokom in vsem tistim, ki bodo ta znanja potrebovali." V današnjem času se družba spopada s številnimi težavami. Sploh partnerski odnosi in družinske vezi so postavljeni pred številne preizkušnje. Hiter tempo in neusmiljene delovne razmere so nas pripeljali do tega, da v družinah primanjkuje komunikacije.

"In mislim, da je to največja težava v partnerskih odnosih in v družini. Ljudje smo preveč zaposleni, čedalje bolj smo povezani z družabnimi omrežji, dosegljivi smo kjerkoli komurkoli in pogosto si vzamemo premalo časa zase, za družino in za to, kar je najbolj pomembno. In obstaja neko obdobje v življenju vsakega človeka, ko si mogoče malo manj prisoten v družini z otroki ali pa zanemariš samega sebe. Ampak to se ne bi smelo zgoditi. Na koncu, ko boš odšel, se moraš vprašati, kakšno sled si pustil na svojih otrocih in kaj si dal temu svetu. Ljudje si večkrat rečemo, da bi dali svoje življenje za otroka, vprašanje pa je, ali živimo za svojega otroka, ko smo tukaj. Tudi sam imam včasih ta občutek, da sem premalo z otrokoma, ampak ko sem, sem z dušo in s telesom."

Druženje

Jesen je za družino Mori nekaj posebnega. Oče Smiljan je bil nekaj tednov po različnih koncih sveta, Helena pa je z otrokoma uživala in pripravljala temelje za gradnjo novih uspehov. "Najbolj vesela sem, da živimo v okolju, kjer zelo dobro poznamo vse letne čase. Ker so vsi letni časi čudoviti, če jih seveda gledaš s takšnimi očmi. Seveda imamo najraje sonce, sočne dneve in kratke rokave, a je tudi jesen s svojimi barvami tako čudovita. Letos smo postali čisto pravi pohodniki, z izkaznico in z izleti na okoliške planine. In prav vsi smo tako zelo navdušeni. Še zlasti Sima in Semi, ki kot vsi otroci obožujeta žige. Pa še čas druženja s prijatelji so postali ti izleti, tako da je sploh super. In enako velja tudi za zimo. December s čarobnim sporočilom in pričakovanjem Božička in Dedka Mraza, pa drvenje po belih strminah," pove Helena.

"Odkar se je v Sloveniji začela jesen, moram priznati, da še nisem bil v Sloveniji. (smeh) Tako da ne vem, kako je. Nekaj časa sem bil v Turčiji, kjer je bilo skoraj 30 stopinj, potem v Kostariki, kjer je bilo prav tako vroče, in zdaj sem bil nazadnje še v Phoenixu v Arizoni," pove Smiljan. "Zadnja dva meseca sta pri nas v 'turbo pogonu'. Končuje se poslovno leto in načrtujejo se cilji za prihodnje leto. Mine 'kot šus'. (smeh) Pa še zabav in druženj je veliko. Zame je to najbolj ustvarjalen čas v letu. Nenormalno intenziven in tudi nenormalno produktiven," nam zaupa Helena. "Intenzivno se bomo pripravljali tudi na naslednji dogodek BigU, ki bo aprila, in preden gremo na naslednje počitnice, moramo vse urediti."