Heleno Blagne osrečujejo glasbeni in gledališki odri

Glasbenica večkrat poudari, da je za uspeh potrebna disciplina. (foto: Foto: Ziga Culiberg) Foto: Ziga Culiberg
Vir: Story
9. 5. 2019

Najuspešnejša slovenska pevka vseh časov, Helena Blagne, ki že več kot 30 let osvaja srca poslušalcev, je že lep čas vpeta v številne aktivnosti, predvsem jo, kot sama pravi, navdušuje vloga v vedno razprodani Menopavzi. 

A kljub temu nikoli ne pozabi na prvo ljubezen - na koncertne odre, ki jim še zdaleč ni rekla adijo. V zadnjem času lahko Heleno Blagne spremljamo predvsem kot igralko v glasbeni komediji Menopavza, ki je med novembrom in aprilom doživela že več kot 100 ponovitev. Edinstvena zgodba, ki govori o ženskah in spremembah, je že lep čas ena izmed najuspešnejših gledaliških predstav, kar da priljubljeni Heleni še več energije in volje, zato jo bomo v prihajajočih mesecih videli po različnih elitnih lokacijah v družbi vrhunskih glasbenikov, kjer bodo odmevale njene izjemne glasbene zgodbe, s katerimi navdušuje že tri desetletja.

Helena, ki je imela svoj zadnji veliki koncert v ljubljanski Hali Tivoli decembra lani, je z osupljivo odrsko prezenco že s prvo skladbo takrat začarala zbrano občinstvo in privabila marsikatero solzo na obraz. Prejemnica številnih festivalskih nagrad in zmagovalka skoraj vseh znanih glasbenih festivalov bo to pomlad svoje starejše in nove uspešnice predstavila v drugačni luči - ambientu in nivoju primerno.

Ker po navadi nastopa le v večjih krajih, se je tokrat odločila za drugačen pristop, saj se bo s samostojnima koncertoma prvič predstavila v kulturno-kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah (v petek, 24. maja) in na prelepem grajskem dvorišču Grada Komenda na Polzeli v soboto, 25. maja.

Helenina zvesta publika bo tako vrhunec pomladi preživela v romantičnih ritmih aktualnih in zimzelenih uspešnic izjemne pevke in glasbenice, ki je prvič javno nastopila, ko je imela 12 let. Uspeh, ki ga je takrat na tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah dosegla s pesmijo Santa Lucia, je prispeval k temu, da bo glasba njena največja ljubezen.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Žiga Culiberg, Helena Kermelj, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story9/2019

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 9/2019

Story 9/2019, od 25. 04. 2019