Henrik Lutz je šov zapustil, a morda se vanj vrne!

Henrik Lutz je šov zapustil, a morda se vanj vrne! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
7. 12. 2017

Henrik Lutz je vsem najbolj ostal v spominu kot tisti, ki je pred celotno Slovenijo Indiri Ekić dal kompliment, Indira pa je odreagirala skrajno užaloščeno.

V šov se je prijavil, ker ga je po televiziji spremljal že več kot deset let. Takrat se je vse skupaj dogajalo v Ameriki in Avstraliji in nihče ni niti slutil, da bo tovrstni šov tudi pri nas. "Že takrat sem bil nad šovom navdušen in sem želel sodelovati v njem."

Veganstvo se ni izšlo

Že pred štirimi leti je poskusil izgubiti odvečne kilograme z vegansko dieto, a mu je zdravje ponagajalo. Takrat je ugotovil, da ima Chronovo bolezen in vegansko dieto je moral po sedmih mesecih opustiti. Ko je vstopil v šov, je njegova telesna teža znašala 170,2 kilograma. "V hiši sem v tednu dni izgubil približno 10 kilogramov. Skupno sem izgubil 27,5 kilograma." O odnosu z Indiro pravi, da ga pravzaprav ni bilo. "Od prvega dne do odhoda nisva imela nobenega odnosa. Ko sem želel z njo kakorkoli komunicirati, mi je dejala, naj jo pustim pri miru. In to sem tudi storil." Po izločitvi so Henriku in Kristjanu dali možnost, da se eden izmed njiju vrne. Henrik bo vadbo nadaljeval pod budnim očesom Andreja Milutinoviča, Kristijan pa pod nadzorom Roka Tomažina. Tisti, ki bo v tem času izgubil večji odstotek telesne teže, se bo lahko vrnil v hišo. "Meni je velika motivacija, da se vrnem v šov, ker je to enkratna izkušnja, ki se ne bo nikoli več ponovila. Tega sem si vedno želel, zato bi se rad v hišo vrnil."

Izgubiti želi sto kilogramov

Medtem ko je Henrik Lutz nekoč kot za šalo pomalical kilogram pršuta ter se pomiril ob mesu in čokoladi, je danes toliko bolj vesel, ko na tehtnici vidi vedno manjšo in manjšo številko. Na začetku letošnjega leta se je skoraj približal 200 kilogramom, če bo šlo vse po sreči, pa se bo številka že kaj kmalu ustavila pri devetdesetih kilogramih. Takšna je namreč njegova želja! A sveže izpadli tekmovalec, ki je trenutno težak okrog 141 kilogramov, se zaveda, da bo pot do te številke polna znoja in še več truda. Takoj po izpadu iz šova se je v oddaji Od težaka do junaka zgodil preobrat, kjer je Henrik dobil priložnost, da se še lažji vrne med sotekmovalce. "Upam, da se bom vrnil v šov, nisem pa povsem prepričan, ker je Kristjan zelo trmast in se zna zagnati. Upam, da se je v tem obdobju, odkar je zunaj, najedel čim več pic. Res si želim, da ga premagam! Sem pa zelo vesel, da sem za mentorja dobil trenerja Andreja, saj je šel skozi podobno zgodbo kot jaz, kar pomeni preveč kilogramov. Poslušam vse njegove nasvete, saj mi želi le dobro, poleg tega pa sem z njegovim pristopom zelo zadovoljen," nam je še zaupal Henrik. Ali bo premagal svoja dva sovražnika – kilograme in še Kristjana, pa bomo izvedeli in videli že kmalu.

Besedilo: Aleš - Rod, Alesh Maatko // Foto: Aleš Rod