Henrik Lutz: Nič se ni zalomilo, le sreče ni imel

Henrik Lutz: Nič se ni zalomilo, le sreče  ni imel (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
24. 4. 2018

Čeprav je Henrik Lutz, ki prihaja iz Vojnika, dobil še eno priložnost, da osvoji 50 tisoč evrov nagrade, se to ne bo zgodilo, saj je moral 40-letni tekmovalec, ki je spet prišel v hišo na povabilo, že zapustiti šov.

"Od začetka sem vedel, da ne bom mogel zmagati, ker je nerealno, da bi izgubil 40 odstotkov telesne teže, kolikor bo verjetno shujšal zmagovalec. Vendar sem vseeno z veseljem sprejel povabilo, saj sem v vsakem primeru imel namen še hujšati in v šovu bi imel priložnost, da me znova trenirata Jan in Nataša, s katero sem bil dogovorjen, da se udeležim maratona v Radencih," nam je zaupal Henrik in dodal, da zdaj hujša po pameti.

"Ne želim kar na hitro izgubiti ogromno telesne mase, kot jo je recimo Bojan, ker se bojim jojo efekta, ki sem ga že tolikokrat doživel. Tako hujšam po paketih po 20 kilogramov, nato naredim premor in spet 20 kilogramov!" Na vprašanje, kako to, da je po le 14 dneh zapustil šov, je odgovoril: "Nič se ni zalomilo. V prvem tednu sem izgubil 5,3 kilograma in nato v naslednjem 0,3 kilograma. Izguba 5,6 kilograma v dveh tednih ni slaba. Pač nisem imel sreče ... če bi namesto tega vsak teden izgubil 2,8 kilograma, bi me to obdržalo v šovu. Izzivi so bili zame lahki, res pa je, da sem zadovoljen, da sem bil izločen, ker v hiši nismo imeli niti osnovnih pogojev za trening."

V tem kratkem času, pravi, v hiši ni čutil neke energije, saj je bil 'padalec'. In s kom se je kljub temu najbolj ujel? "Od rdečih sem se najbolje razumel s cimrom Tomažem, ki je inteligenten in razgledan gospod, od modrih pa z Željkom, ki je temperamenten zabavljač, malo provokator, ampak dober po srcu," je sklenil Henrik. 

Foto: Goran Antley