Henrik Lutz o zakulisnih igricah v šovu The Biggest Loser

Henrik Lutz o zakulisnih igricah v šovu The Biggest Loser (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
19. 4. 2018

Henrik Lutz je eden izmed tistih tekmovalec najbolj odmevnega šova o hujšanju, ki je dodobra zaznamoval tako prvo kot delno tudi drugo sezono. A bolj kot z izgubljenimi kilogrami – čeprav jih je v obeh šovih izgubil skoraj 46 – je 40-letni tekmovalec nase opozoril s svojim obnašanjem, saj je marsikomu dvignil pritisk.

Po tokratnem izpadu nam je Henrik med drugim zaupal, da ga glede na vse, kar se je zgodilo v šovu, ne moti, sploh če se osnujejo vtisi na osnovi resničnih dejstev. "Me pa strašno moti, ker je šov namenoma tako zrežiran, da nas nekatere prikažejo kot ene budale ali pa v mojem primeru celo spolnega nadlegovalca žensk. Jaz nikoli nisem nadlegoval nobene ženske, pa so me v prvi sezoni s pomočjo Indire predstavili v takšni luči. Tako smo recimo snemali prizor, ko sem plaval v bazenu in je do mene prišla reporterka ter mi naročila, da moram ven iz bazena in se vrinit Indiri v masažni bazen. Odvrnil sem ji, da tega ne bom naredil, ker Indira ne želi imeti opravka z mano. Pa je vztrajala, naj to naredim. In sem še enkrat zavrnil, ker se mi to ni zdelo prav. Potem pa je rekla, da naj grem vsaj do roba bazena in gledam v Indiro. No in ravno ta prizor so uporabili, ko me je Indira obtožila, češ kakšen perverznež sem, da kar naprej lazim za njo in da jo je že strah ponoči spati, ker sem tak psihič. Še dobro, da nisem ubogal reporterke in se res ulegel zraven Indire v masažni bazen, sicer bi res izpadel kot psihič, kakršnega so me želeli prikazati. Tako so režirali stvari vso prvo sezono," nam je vse skupaj pojasnil Henrik, ki je ob tem dodal, da kruha in iger še ni konec.

"Se spomnim primera, ko so mi naročili, da moram iti v Indirino sobo, v katero nikoli nisem šel samovoljno, in mi rekli, da moram zlesti na posteljo in gledati proti omari. Vprašal sem, ali me bodo zrežirali, kako gledam v Indirino rit. In točno to so naredili. Seveda sem bil v sobi sam s snemalno ekipo. Nato pa sem moral stati pred žensko kopalnico, česar nisem nikoli počel, in se naslanjati na vrata ter gledati v prazno kopalnico. Sem vprašal režiserja, kako bodo to zrežirali – kako špegam Indiro, ko se prha? No, na srečo so zmontiral tako, da jo gledam, kako se liči. In na žalost se zgodba letos ponavlja, saj je Blaž prišel na dan z izjavo, da je slišal od žensk, da jih otipavam. Seveda to ni res. Tako da ni čudno, da me ljudje ne marajo, če me v šovu namenoma lažno prikažejo kot kakšnega spolnega iztirjenca."

Henrik Lutz: O zakulisnih igricah v šov

Incidentov ni in ni konec

A na isti večer, ko se je Henrik znova vselil v hišo, je vse skupaj obiskala tudi Indira. Lutza sicer to ni presenetilo, saj je vedel, da bo komentatorka v oddaji Od težaka do junaka. Ob tem je dejal, da z njo ni imel stikov od finala, saj se mu je zamerila, ker je – tako Henrik – lagala o njem, da jo je otipaval.

"To sem izvedel šele, ko sem prišel domov in sem prvič slišal te njene obtožbe na TV. Nato je na Težaku, ko sem se soočil z njo, indirektno priznala, da je lagala. Na oddaji je priznala, da se je od sobote (dan po tistem, ko je bil izločen Kiki) nisem več dotaknil. Ona pa je na izjavah cel zadnji teden lagala, kako jo otipavam. Ko sem jo zdaj v drugi sezoni spet videl na Težaku, kako laže, da sem jo prijel za rit, kar je nikoli nisem, sem jo takoj poklical in vprašal, zakaj to govori. Rekla je, da se je samo hecala. Jaz vem, da ona ni neumna tako, da lahko iz tega edino sklepam, da to počne iz zlobe," pravi Henrik, ki nam je še zaupal, da ga tokrat tekmovalci niso sprejeli in so imeli do njega hladen odnos. "Sem bil padalec, ker sem v šov prišel pozneje. Bil sem tudi že v prvi sezoni in imeli so občutek, da sem že imel svojo priložnost, zato ne sodim ponovno v šov," je zaključil.

Besedilo: Alesh Maatko, MIMA // Foto: Goran Antley, Igor Zaplatil