Henrik Lutz se je žrtvoval za Indiro!

Henrik Lutz se je žrtvoval za Indiro! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
1. 1. 2018

"Prva stvar, ki sem jo naredil, potem ko sem izpadel iz šova, je, da sem se s prijatelji odpravil žurirat v Kranjsko Goro," je povedal Henrik Lutz, dokončno izločeni tekmovalec oddaje The Biggest Loser Slovenija.

Odkrito prizna, da je na zabavi, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur, grešil, a tokrat ga ni premamila jedača, ampak pijača. Iz šova je izpadel, ker se je žrtvoval za Indiro, ki bi sicer bila naslednja 'tarča za odstrel'. "Že pred tehtanjem mi je bilo jasno, da bo glede na vse kalorije, ki jih je zaužila, prav ona naslednja v vrsti za odhod. Tega ji nisem privoščil, zato sem nemudoma začel tiho sam pri sebi kovati načrt, kako jo obdržati v šovu. Edina možnost je bila, da se zanjo žrtvujem, četudi si morda tega ne zasluži, vendar ljubezen dela svoje," je povedal najbolj opevani svetlolasec šova in obenem strumno priznal, da tega ne bi naredil za vsako žensko. "Indira je tu izjema," pravi. "Bila je zaskrbljena, in čeprav nima interesa biti z mano, v meni še vedno tli upanje za naju, čeprav je Kiki vmes," razlaga ljubezenski trikotnik Henrik.

Sicer pa je bil najbolj samosvoj tekmovalec, ki zase pravi, da ni ovca, ki sledi črednemu nagonu kot večina, nad dogajanjem v šovu zelo presenečen. "Predvsem sem spoznal ozadje dogajanja resničnostne oddaje. Šovi so kot čarovnija za gledalce, medtem ko tekmovalci v resnici poznamo tako trike kot čarovnika. Ko sem se prijavil, sem pričakoval predvsem, da bo oddaja bolj ciljno usmerjena na hujšanje. Vsaj tako je v tujini, pri nas pa očitne ne. Bolj kot hujšanje je bilo v ospredju prepletanje zgodb in zabava za gledalce. To je različica Kmetije in vseh drugih šovov," razkrije. Kljub vsemu mu ni žal, da se je prijavil. "Pravzaprav sem edini tekmovalec, ki bi se še enkrat prijavil v oddajo, s tem pa ne mislim na drugo sezono šova, saj me tja najverjetneje ne bi vzeli, tudi če bi želel," malo v šali malo zares pove Henrik, ki ima v načrtu shujšati še 45 kilogramov. Doda, da so mu bili všeč predvsem treningi z osebnim trenerjem in komentatorjem šova Andrejem Milutinovičem, ki so se precej razlikovali od tistih znotraj hiše. Prav treninge z utežmi je v šovu namreč najbolj pogrešal, zato apelira na producente in trenerje, da jih uvedejo v naslednji sezoni. Na ta način bi bili po njegovi oceni tudi rezultati tekmovalcev še bolj vidni in uspešni.

Besedilo: Tjaša Platovšek // Foto: Osebni arhiv