Nina Pušlar: ''Hvaležna sem za dar, ki mi je dan''

“Lepo je in vesela sem, da lahko z izdajo vsakega albuma zaključim določene obdobje svojega življenja.” (foto: Foto: Matic Kremzar Photographer) Foto: Matic Kremzar Photographer
Vir: Story
10. 7. 2019

Glasbenica Nina Pušlar me vedno navdihuje s svojimi besedami. Polnimi energije, življenja, kar se odraža tudi v njenem ustvarjanju. Dolenjka bo jeseni, po koncertu v ljubljanskih Križankah, predstavila tudi nov album, s katerim se bo zaključilo določeno obdobje v njenem življenju.

Story: Svet na dlani. Čudovit singel, poln samozavesti in pozitivne energije. Takšen kot Nina?

To morate vi povedati. (smeh) Sicer pa pišem in ustvarjam tisto, kar čutim, in se trudim, da tudi živim.

Story: Je to neke vrste vaša življenjska himna?

Ne bom rekla, da je to ravno moja življenjska himna, je pa pesem očitno čakala na to besedilo, saj je bila to že četrta izvedba, ki sem jo posnela v studiu. Ne boste verjeli, ko je nastalo besedilo Svet na dlani, smo se s celotno ekipo strinjali, da je to tisto pravo, kar pesem potrebuje, in jo že kmalu za tem poslali na radijske postaje.

Story: Kaj želite položiti poslušalcem na srce?

Želela bi si, da bi se začeli sprejemati točno takšne, kakršni smo. Da zaupamo vase, v tisto, kar vemo, da je prav, in sledimo poti, na kateri smo.

Story: Komu vse je pesem namenjena? Vsem posameznikom, ki niso prepričani, kako močni so?

Namenjena je vsem tistim, ki bodo pesem radi poslušali in jim bo prinesla nekaj lepega v njihov vsakdan. Ko smo pesem ustvarjali, nismo razmišljali o ciljni publiki, ampak samo o tem, da bi naredili dobro pesem. Kot vsaka, tudi Svet na dlani nosi svoje sporočilo, za katero upam, da bo prišlo do čim večjega števila poslušalcev.

Story: Se svoje notranje moči zavedate?

Težko bi rekla, da se je zavedam, vsekakor pa čedalje bolj verjamem v to, kar čutim, da je prav, in stojim za svojimi odločitvami.

Story: Zaradi česa ste najbolj hvaležni?

Hvaležna sem za dar, ki mi je dan. Za glas, zdravje, zdrave glasilke in to, da lahko z njimi na koncertih nekaj lepega predam tudi drugim.

Story: Na koncertu v Križankah bo izšel vaš novi album, del katerega bo tudi pesem Svet na dlani. Ali ob nastajanju albuma vsakič znova začutite metuljčke v trebuhu?

Vsekakor. Lepo je in vesela sem, da lahko z izdajo vsakega albuma zaključim določene obdobje svojega življenja, tako da včasih potiho že kar malo komaj čakam, da ga bo konec. (smeh) Lepo je nekaj dokončati in se osredotočiti na nove stvari v prihodnosti in tudi to je čar ustvarjanja, glasbenega življenja, koncertov in ne nazadnje kreativnega premora.

Story: Kaj vam pri tokratnem nastajanju albuma predstavlja največji izziv?

Vse skupaj zaključiti v dobro, naprej glasbeno, potem pa še vizualno celoto in nove pesmi na pravi način vključiti na prihajajoče koncerte. Pa seveda najbolj pomembno pri vsem skupaj se dobro imeti. (smeh)

Story: Čigavi kritiki, mnenju ob nastanku albuma najbolj zaupate?

Ekipi, s katero album soustvarjam. Pri nastajanju albuma smo ustvarjali zelo neobremenjeno in novosti nismo kaj veliko delili z drugimi. Tudi časa ni bilo kaj veliko. (smeh) Niti zdaj niti v fazi, ko so stvari še nastajale v studiu. To, kar smo čutili, smo dali na album, to je nastalo za tisti trenutek. Verjamemo, da bodo ravno zaradi lepe energije, ki nam jo je uspelo ustvariti v studiu, ploščo lepo sprejeli tudi na strani poslušalcev.

Story: Če se ne motim, ste trenutno na turneji po gradovih in dvorcih Slovenije. Vas navdušuje vzdušje, ki vlada v stavbah iz daljne zgodovine?

Vsekakor. Če bi lahko izbirala, bi izbrala samo koncerte na prostem, sploh v takih ambientih je to nekaj ekstra posebnega. Uživamo, in če je vreme lepo, so koncerti pod zvezdami pravljica. Občutek imam, da pojem vsem. Božansko lepo je.

Story: Ste po duši romantik?

Ženska sem. Mi je treba še kaj dodati? (smeh)

Story: Boste poletje preživeli na koncertnih odrih in v pripravi na nov album?

Ja, večinoma res. Poleg koncertov in priprave na izdajo novega albuma bo poletje posvečeno tudi velikemu koncertu v ljubljanskih Križankah, na katerega se v prihajajočih dneh z ekipo začnem intenzivno pripravljati. Vesela sem, da bo koncert posnela tudi televizija, in ravno zato je izziv še toliko večji. Seveda pa bom vmes nekajkrat skočila na morje.

Story: Kateri letni čas se sicer najbolj sklada z vašo energijo?

Po občutku bi rekla, da pomlad. Tudi letošnja, malo bolj deževno-studijska, se mi je prav prilegala. (smeh)

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story13/2019

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 13/2019

Story 13/2019, od 21. 06. 2019