Igor Mikić: “Ljubezni ne moreš načrtovati”

Igor Mikić: “Ljubezni ne moreš načrtovati” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
17. 6. 2016

Pred kratkim smo si v uredništvu skupaj ogledale prvo epizodo serije Alfa samec, v kateri Igor Mikić, fitnes trener in komična zvezda spletnih oddaj v družbi znanih in strokovnjakov obuja spomin na opravila, na katera je generacija današnjih mladih moških kratko malo pozabila. Revija Story ga je pozneje povabila na kratek pogovor, v katerem smo se poleg oddaj dotaknili tudi njegovega ljubezenskega statusa.

Story: Igor, do zdaj smo vas spremljali v dveh oddajah. Kako se bo ta razlikovala od drugih?

Oddaja bo tematsko še vedno zabavna, pozitivna, a je tokrat najpomembnejše to, da se vrnemo k vrlinam, ki so se v današnjem času malce porazgubile. Alfa moški pa kljub temu mora biti. Udariti mora s prezenco, s karizmo, je urejen, ima lepo držo, je nasmejan ...

Story: In če govorimo o mladostnikih, ki ne znajo opravljati tipičnih moških opravil ...

Tudi jaz pred prvo oddajo, v kateri me je Filip Flisar učil menjati avtomobilsko gumo, tega nisem znal narediti.

Story: Res?

V vsaki oddaji, ki jo bom posnel, bom delal stvari, ki jih ne znam narediti.

Story: Super. No, če se vrneva k mladostnikom in temu, da ne poznajo moških opravil. Se spomnite sebe kot dečka?

To je bil najlepši čas. Brez skrbi, ko smo samo hodili v šolo in se družili. Šel si do igrišča in tam vedno našel prijatelje. Danes ni tako. Ni bilo telefonov in si moral iti pozvonit na zvonec stanovanja. To so bili res lepi časi.

Story: Pa ste ohranili veliko prijateljev iz tistega časa?

Bolj malo. Ljudje gredo v svet. Tudi jaz sem šel in dve leti bil v Avstraliji, v Melbournu. To je bila lepa izkušnja.

Story: Avstralija, dekleta ... Ne morem mimo vprašanja. Nekje sem prebrala, da ste bili kot najstnik izredno sramežljivi.

Res je.

Story: Kdaj pa se je 'sramežljivec' spremenil v alfa samca?

Ni se še spremenilo. Mislim tudi, da s takšno sramežljivostjo ni nič narobe. Ampak ja, sem bil pa zelo. Če me je kakšna punca ogovorila, sem takoj postal rdeč ali pa sem zbežal. (smeh) Samozavest pa sem dobil, ko sem začel delati v manekenstvu. Sem pa od nekdaj imel visoke standarde in od nekdaj se visoko cenim.

Story: In če se za trenutek ustaviva pri manekenstvu. Rekli ste, da vam je dalo samozavesti. Pa vendar moraš biti verjetno tudi previden, da te ne zanese?

Ja, seveda. Ampak verjetno zato, ker so kriteriji v tem svetu zelo visoki. Veliko je lepih fantov in deklet, zame pa je bilo vse še nekoliko težje, ker sem bil pred manekenstvom v svetu bodibildinga. Moral sem izgubiti vse mišice, ker so manekeni navadno zelo suhi. Ta cena je bila zelo težka in kar sedem let sem se postil. To pomeni, da sem prvi obrok jedel komaj ob devetih zvečer. Cele dneve nisem nič jedel, da je mišica jedla samo sebe in sem lahko oblekel tisto 'ekstra' majhno obleko.

Story: Kaj pa bi si zdaj svetovali?

Da večkrat, ko padeš na poti, bolj dozoriš. Ljudje danes nič ne poskusijo, vsi so v nekem območju obdobja in nikoli ne razširijo svojega obzorja.

Story: In da se vrnem ... Zdi se, da se pogovor pri vas hitro ustavi pri ženskah. Je to samo mit ali tudi resnica?

Najlepši občutek je, ko si zaljubljen. Ko te ima nekdo rad in ko imaš ti rad nekoga. Mislim, da v svetu manjka ljubezni. Danes je veliko samskih, čemur se zelo čudim. Ampak tudi tu so se kriteriji povišali. Vsak išče svojo princeso in dekleta svojega princa. Tudi jaz nisem izjema in tudi jaz imam visoke standarde.

Story: Pa jih je katera že izpolnila?

Tista, ki prej pride, prej melje. Za zdaj sem se osredotočil na kariero. Ljubezni nočem iskati, ljubezen najde tebe. Ljubezni ne moreš načrtovati.

Story: Rekli ste, da so pravi džentelmeni izumrli. Kako pa je biti vaše dekle? Ste džentelmen?

Če mi res omehča kolena in sem res zaljubljen, jo seveda peljem na zmenek. Čeprav so tudi ti izumrli, mimogrede. Fant zelo redko pelje dekle na zmenek, ker se dobijo kar v klubu. Jaz dekle peljem na bazen, v savno, na večerjo, v kino, kaj skuham, masaža ... ni da ni. Mora pa biti obojestransko.

Story: Pa je bil alfa samec kdaj razočaran v ljubezni?

Seveda sem bil. Z dekletom sem bil štiri leta, pa se na koncu ni obneslo. Bilo je težko. Pravijo, da čas zaceli rane, in tako se je zgodilo tudi tukaj. Bila pa je lepa šola.

Story: Kakšna pa?

Bil sem še mlad in zagledan sam vas in zanjo ni bilo prostora ... v ogledalu. (smeh)

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Helena Kermelj

Priporočamo