Igor Mikić (Zvezde plešejo): Brez dlake na jeziku

Ljubiti in biti ljubljen, je prava 
sreča, ne pa denarja polna 
vreča, pravi Igor Mikić. (foto: Pop Tv) Pop Tv
Vir: Nova
23. 4. 2019

32-letni maneken, voditelj in radijec Igor Mikić, ki se je preizkusil na plesnem parketu v največjem televizijskem plesnem šovu v Sloveniji Zvezde plešejo, je navihan fantič, predvsem pa namazan z vsemi žavbami. 

V svojem življenju rad sprejema nove izzive in se uči novih vrlin, zato mu je bilo sodelovanje v plesnem šovu, ki se je zanj že zaključilo, povsem nova dogodivščina. Je pa zato Mikića toliko bolj razveselila letošnja pomlad, saj je to njegov najljubši letni čas. "Ker zunaj vse rože cvetijo in tudi ljudje dobivajo pozitivno energijo zato utrujenosti ni, ker ve, da poletje kmalu sledi." In glede na to, da je pomlad tisti čas, ko smo telesno bolj aktivni, nas je zanimalo, kako maneken, ki da veliko nase in na svoj videz, v tem času skrbi za svoje telo?!

"Naj bo pomlad, poletje ali zima, name to nikoli ne vpliva, ker se vse leto v fitnesu potim in tam je vedno 25 stopinj," odgovarja v svojem stilu, in ob tem hudomušno in v rimah dodaja: "To pomlad je pa pri meni malo drugače, ker se potim na plesnem parketu in v mesecu dni sem izgubil že 7 kilogramou. Vse zasluge moja soplesalka ima, da plešem kot John Travolta." In če je izgubil teh nekaj kilogramov, jih bo ob bližajočih se velikonočnih praznikih, ko se domače mize šibijo od dobrot, ponovno pridobil, sploh ker je potica njegova najljubša sladica.

"Ko sem še živel z mamo in bratom, smo vsako leto za veliko noč barvali pirhe in se zjutraj družili ob skodelici čaja in kosu potice, na kar imam čudovite spomine in upam, da bom to tradicijo tudi sam nadaljeval, ko bom imel svojo družino, ker večje ljubezni na svetu ni, kot je ta, da si z najbližjimi ljudmi. Potica je moja najljubša sladica," pripoveduje zgovorni Mikić, ki je vedno nasmejan in besedno še kako podkovan. Tudi ko ga za konec vprašamo, kaj ga najbolj osrečuje, nam v rimah svojo zgodbo pripoveduje.

"Mene osrečuje glasba, seks in uteži, zato vsak dan napišem kakšno dobro rimo, počešem kakšno srno fino in dvigujem železnino. Rad hodim v savno in rad igram na pozavno. No, na pozavno moja punca igra, hahah, to pa jaaa," je zaključil voditelj, radijec, igralec, glasbenik in maneken, ki si je sicer želel zmage v šovu, predvsem da gre potem, kot pravi, na zaslužen dopust nasmejanih ust.

Rad ima izzive

"V življenju rad sprejemam nove izzive in se učim novih vrlin, zato je bilo sodelovanje v plesnem šovu zame povsem nova dogodivščina. Rad se preizkušam v novih vlogah, rad sem ekstravagantno oblečen in rad spoznavam nove ljudi," pravi Mikić, ki sicer najraje pleše v svoji dnevni sobi, ker se tam lahko resnično sprosti in prepusti glasbi. "Bistvo je očem skrito, zato rad na skrivaj zatresem s svojo rito," je dodal ob tem.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Matic Lipar Design, Pop tv

Priporočamo