Igralec Hans Sigl bo daroval svoje organe

30. 1. 2017 | Vir: Story
Deli
Igralec Hans Sigl bo daroval svoje organe (foto: Profimedia, Getty Images)
Profimedia, Getty Images

Na začetku januarja se je na nemški televiziji začela predvajati težko pričakovana deseta sezona priljubljene serije Gorski zdravnik, v prvih epizodah pa je v ospredju čedalje bolj pereča tematika darovanja organov.

Na zaslonu zgleden zdravnik, ki mu težko uide kakšen zdravstveni problem, v resničnem življenju pa je Hans Sigl sočuten človek, ki mu medicinska vprašanja kljub drugačnemu poklicu niso popolnoma tuja. S tematiko se priljubljeni igralec namreč ne srečuje le v prvih epizodah serije, ki jo na nemški televiziji spremlja sedem milijonov ljudi, ampak tudi v resničnem življenju, saj je pred kratkim v tujih medijih razkril, da je tudi sam darovalec organov, kar je tudi pojasnil. "Če programska oprema ne deluje, še vedno lahko uporabiš strojno opremo in s tem rešiš nekaj življenj," je tujim medijem zaupal 47-letnik, ki zelo skrbi za svoje zdravje. "Moji obiski zdravnikov so skorajda dnevne narave. Med zdravniki imam dobre prijatelje, zato vem, da sem vedno v dobrih rokah," je o svojem zdravstvenem stanju avstrijskim medijem povedal Hans, ki sicer upošteva vse priporočene preventivne ukrepe.

Sicer pa so se že v preteklosti številni zvezdniki odločili za to, da po smrti darujejo organe. Med te spada britanska igralka Natasha Richardson, saj so po njeni smrti leta 2009 z organi življenje rešili kar trem ljudem. Natasha se je že pred smrtjo namreč odločila, da bo darovala srce, jetra in ledvice. Prav ljudje, ki se odločijo, da bodo po smrti darovali organe, so pomagali tudi nekaterim znanim osebnostim, med njimi Stevu Jobsu, ki so mu leta 2004 zaradi bolezni presadili ledvice.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Profimedia, Getty Images

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu

Nova Story že v prodaji

Story 04/2017

Story 04/2017, od 19. 01. 2017