Igralec Janez Starina: Neupokojeni upokojenec

24. 6. 2017 | Vir: Story
Deli
Žena in otroka, hči in sin, se sicer neradi izpostavljajo, kot pravi, pa ga pri vseh njegovih projektih podpirajo. (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Janez Starina je točno takšen, kot se ga spominjamo iz oglasa o mortadeli, ki se je po televiziji predvajal pred leti. Čeprav ga zdaj veliko prej kot s kraljico mortadelo povezujemo z briškim Bertom, pa še vedno priznava, da rad uživa ob 'feti' mesnin in kozarcu rdečega vina.

V Eni žlahtni štoriji je postal pravi roker med igralci. Z likom, kot pravi, sicer nimata ravno veliko skupnega - razen tega, da si je pred leti, tako kot Berto, tudi on želel z domačega dvorišča pregnati kakšnega hčerkinega snubca.

A prav Štorija je tista, ki simpatičnemu igralcu ne pusti miru. Pa saj ga tudi noče, kot pravi. V letu 2015 je namreč izpolnil pogoje za upokojitev, ki pa ga nikoli ni kaj preveč zamikala, vsaj v  tistem pravem pomenu besede ne. Igralstvo ima v krvi in kot pravi, bo v tem vztrajal, dokler mu bo telo to dovolilo.

"Takrat so mi v Mestnem gledališču ljubljanskem podaljšali zaposlitev še za dve leti, to pa zato, ker sem ostal edina starina v kolektivu. Vsi ostali so zbežali v pokoj, mladi pa nočejo igrati starcev, zato pravijo, da sem dobrodošel," je povedal in dodal, da sicer v 'penzionu' lahko sam izbira, kaj bo počel. "In če se bo Štorija nadaljevala, se bom tega razveselil," je dodal, ko smo ga povprašali o špekulacijah o njenem nadaljevanju.

"Tudi če sem zdaj v pokoju, nimam veliko časa. Pa tega si niti nisem predstavljal tako. Mislim, da igralec ne gre nikoli čisto res v 'penzijon', če je le fizično dovolj pri močeh, da lahko kaj pomiga. Vedno se kaj najde. Ne predstavljam si, da bi čisto izklopil, ležal in gledal televizijo," nam je povedal in dodal, da je zdaj, ko so se kamere serije Ena žlahtna štorija ugasnile, vseeno našel nekoliko več prostega časa za male užitke.

V Novi Gorici, kjer živi že vrsto let, zdaj ureja atrij, se s psičkom pasme cairnski terier sprehaja po tamkajšnjih ulicah, odgovarja na vprašanja zvestih oboževalcev ter se ob kakšnem primorskem prigrizku in kozarcu vina druži z družino, za katero je bilo prej bore malo časa. In zdaj, ko ga ima, družini tudi kaj skuha. Pohvalno. Ker živi v 'slovenski Kaliforniji', z morjem le 20 minut vožnje stran in Sočo tako rekoč na domačem dvorišču, tudi sam rad uživa v lepotah, ki jih ponuja Goriška. Sam ali v družbi. Vse do jeseni, ko se bo igralska sezona ponovno čisto zares začela.

Napisala Kaja Milanič
Fotografija Helena Kermelj

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle24/2017

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 24/2017

Story 24/2017, od 08. 06. 2017