Igralec Ranko Babić svoj čas najraje preživi doma s svojima puncama

Igralec Ranko Babić svoj čas najraje preživi doma s svojima puncama (foto: Primož Predalič, osebni arhiv) Primož Predalič, osebni arhiv
Vir: Story
15. 1. 2017

Če si predstavljate, da je v družbi Ranka Babića smeha v neomejenih količinah, se niste zmotili. Veliko ga je bilo tudi med intervjujem, ko smo se na ljubljanskih ulicah srečali s čedalje bolj priljubljenim igralcem in komikom, njegovo partnerico Natašo in njuno petinpolletno hčerkico Tajo.

Story: Ranko, vsi oboževalci Ene žlahtne štorije smo se razveselili novice, da se serija vrača na male zaslone. Kaj to pomeni za vas?

Ranko: Bili smo kar malce presenečeni. Po zaključku četrte sezone smo se poslovili in resnično mislili, da je konec. Ko so nam povedali, da bomo snemali peto sezono, smo bili res presenečeni. V naslednjem trenutku pa smo se razveselili, da se bomo na snemanju družili. Če se že drugače ne moremo dobiti za druženje, se bomo vsaj na snemanju.

Story: Kaj to pomeni za vas, Nataša? Ko Ranko snema, verjetno za družinska opravila skrbite vi?

Nataša: Snemanje spremeni vse. Na hladilniku imava urnik, da lahko uskladiva vse. Res je, da večji del vsega med snemanjem prevzamem jaz.

Story: Pa Ranka morda prav zaradi natrpanega urnika obiščete na snemanjih?

Nataša: Kar se tiče snemanj Štorije, prideva s Tajo velikokrat v studio pozdravit, da ga Taja vsaj vidi, če ga tisti dan še ni. Potem pa greva. Kar se tiče dogodkov, ga z veseljem spremljam na večje prireditve, ne pa na vse. Tudi jaz nisem tak tip človeka.

Ranko: Moja punca ne sili v medijski svet in je to sploh ne zanima, kar je zame v redu. To namreč pomeni, da ni z mano zaradi tega, kar delam. Ima svoje življenje, svoje poglede na svet. To mi je všeč. Tudi ko sva se spoznala, ni vedela, kaj počnem.

Nataša: V resnici mi je to vse pokazal on. Kaj dela in kakšni so njegovi nastopi ...

Story: In če se ne motim, sta se prvič spoznala prav tu, v baru, v katerem sedimo, kajne?

Nataša: Res je. Tu, v Opera baru. (smeh)

Ranko: (smeh) Ampak res, ja.

Story: Kako pa sta se spoznala?

Ranko: Prek skupne prijateljice. Ona je takrat končala zvezo s fantom, potem pa sva se družila pri prijateljici v lokalu. Najprej sva bila samo prijatelja, jaz sem bil v centru ...

Nataša: ... jaz delam v centru in sva šla velikokrat na kavo.

Ranko: Prej, kot sva si sploh dala lupčka, sva se družila več kot dva meseca. Res sva bila prijatelja. Po eni strani to niti ni bilo tako dobro zame, ker sem ji kot prijatelj povedal marsikaj. (smeh) Zdaj se sicer smejem, ampak veš, kolikokrat se mi je vrnilo to, da sem ji povedal kakšne stvari.

Story: Zdaj ustvarjate peto sezono serije in lahko že govorimo o tem, kako se vam je življenje s serijo spremenilo. Kaj pravite?

Nataša: Kot človek se spremeniš.

Ranko: A da se? Kako pa sem se spremenil?

Nataša: Tako, da dobiš izkušnjo več. Drugače gledaš na stvari, kot si prej.

Ranko: Življenje se mi je spremenilo v smislu, da zdaj več nastopam, vendar sem tudi pred tem. Prepoznavnost se je spremenila, ampak ni bilo drastičnih sprememb. Nisem začel delati 'včeraj', delal sem že pred osmimi leti, ko sem imel BB-šov z Mikijem pa potem Kursadžije. Takrat je bila tudi Nataša že vajena, da so se ljudje obračali za menoj, da so se hoteli slikati z menoj. Potem sva imela z Denisom Avdićem DA show ... Res je, da je Štorija daleč najprepoznavnejša stvar, ni pa to 'padlo' z neba.

Story: Sicer pa mislim, da vi s tem nimate nobenega problema. Vedno ste tako prijetni, dostopni ...

Ranko: Daleč od tega, da bi mi bilo težko. To delam, ker rad delam. To, da me zunaj ustavi 20 ljudi, ni noben problem. Včasih me vprašajo, kako zdržim, ampak vedno pravim, da če tega ne bi želel, ne bi šel med ljudi.

Nataša: Spremeni se to, da smo manj skupaj. Pozna se, da tisti čas, ko je prost, resnično izkoristimo in od jutra do večera preživimo sami. Taja je zelo navezana na atija. On je tisti, ki jo zelo pomiri, zanimivo, prej kot jaz. Če je za njo kakšen težek dan in ga ni doma, je kar težko.

Story: Večina ljudi reče, da ravno zaradi divjega urnika najbolj cenijo trenutke, ko so skupaj.

Nataša: Seveda. Taja ga včasih čaka, da pride domov, in če spi, jo mora Ranko zbuditi. Zdaj se je že nekajkrat zgodilo, da je bila jezna, če je ni zbudil. Če pa je Ranko res malo doma, spi pri njej, da se skupaj zbudita.

Story: Kaj pa je bilo za vas kot očeta največje presenečenje, ko ste dobili hčerkico?

Ranko: To, kako se žena spremeni. (smeh)

Nataša: (smeh)

Story: Kaj pa trenutki, ki so samo vajini? Praznujeta obletnice, valentinovo?

Nataša: Za valentinovo si prineseva kakšno sladkarijo. Najbolj praznujeva rojstne dneve. Ampak mi pa ni prav, če pozabi na dan, ko sva začela zvezo, in nikoli se še ni zgodilo, da bi.

Story: S čim pa vas je Ranko najbolj presenetil?

Nataša: Napisal mi je pravljico, v kateri sva glavna igralca midva.

Ranko: To so bili začetki, človek je zaljubljen. (smeh)

Nataša: (smeh)

Story: Jo velikokrat prelistata, pogledata?

Nataša: Zdaj sem jo pospravila ...

Ranko: Ampak ko jo vzame, reče: "Glej, kako si bil včasih romantičen." (smeh)

Nataša: ... če ne bi bila pospravljena, bi jo Taja malce počečkala, ali pa kaj strgala.

Ranko: Pa še filmček sem ti naredil za rojstni dan.

Nataša: Ja, tudi to. Bil je filmček skupnih spominov, tudi s Tajo. Ampak največje presenečenje je bila knjiga. Najlepše je, ko me preseneti s takšnimi stvarmi.

Story: Kaj pa obratno. Kako je vas Nataša najbolj presenetila?

Ranko: S seksom. Mene to vedno preseneti. (smeh)

Nataša: (smeh)

Ranko, če se ne motim, so se vaši starši razšli. Ali imate morda zaradi tega kakšne zadržke do poroke?

Ranko: Morda jih imam res. Ta papir mi nič ne pomeni.

Nataša: To nama ni pomembno. Nikoli nisem sanjala o poroki. Sanjala sem, da bom Whitney Huston, pevka. (smeh) Pomembna je čisto druga osnova, ne poroka.

Ranko: Oče in mama sta imela veliko poroko. Že misel, da bi morala nekaj organizirati ... Koga povabiti, narediti bosansko s 300 svati ali narediti lepo slovensko, s 50? (smeh) In če imaš tri stvari, o katerih razmišljaš in ti 'grenijo' življenje, ne vidim smisla. Sploh pa, naj nekaj ostane za naprej. Morda bom kdaj naredil kakšno neumnost in se bom lahko izmazal samo s tem, da se bom poročil z njo. (smeh)

Story: Na Facebooku sem videla objavo, v kateri ste zapisali Tajino izjavo, da si želi sestrico. Taja, a bi imela sestrico?

Taja: Ja.

Nataša: Kako pa ji bo ime?

Taja: Zoja.

Ranko: Kako pa pride sestrica?

Taja: Oči in mamica se objameta in potem tista semenčka pridejo noter in potem jajčece, ki imaš noter, se združi s semenčkom in potem to naredi dojenčka.

Nataša: In kaj je potrebno za to, da se naredi dojenček? Veliko ...

Taja: Truda.

Nataša: In?

Taja: Ljubezni.

Ranko: Truda, miška, danes truda. (smeh)

Story: Kaj pa vidva? Bi imela dva otroka?

Nataša: Za dva sva razmišljala.

Ranko: Ampak mislim, da bi lahko imeli tudi tretjega.

Nataša: Če ti rodiš. (smeh) Za zdaj dva, pravijo pa, da si pozneje zaželiš še enega.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story02/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 02/2017

Story 02/2017, od 05. 01. 2017