Igralka Barbara Vidovič bo skozi komedijo predstavila svoje odtenke

Igralka Barbara Vidovič bo skozi komedijo predstavila svoje odtenke (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
20. 2. 2017

Barbi, ki je odrsko ime za gledališko igralko in komičarko Barbaro Vidovič, vam bo brez predsodkov in na komičen način razkrivala svoje odtenke z vsemi pikantnimi podrobnostmi.

50 odtenkov ženske je komedija, ki resnico pokaže na zabaven način. Podlaga za predstavo so vsem dobro znani dogodki iz resničnega življenja. Kaj se dogaja z dojenčico v zibelki, ko preračunljivo budi starše? Kako najstnica rešuje težavo s tretjo izgubo 'nedolžnosti'? Kateri odtenek se pokaže v odnosu z 'ljubečo' mamico, 'čudovitim' sinkom, 'razumevajočim' možem, sošolkami, ljubimcem, sodelavkami in ne nazadnje: v radostnih trenutkih staranja. Po tej predstavi bodo ženske končno razumljene in razkrite – ali pa tudi ne. In zakaj se je Barbi odločila za 50 odtenkov?

"Bilo jih je še več, ampak sem naredila selekcijo (smeh). Tako da nikakor ne morem predstaviti vseh odtenkov, če se osredotočam na petdeset. Že samo kot mame se ženske obnašamo zdaj tako, drugič drugače. Enkrat vse nežne in prijazne, drugič stroge, spet ganjene, žalostne, včasih malo izsiljujemo ..., no vidiš, že pri enem liku, ki nam ga je dalo življenje, se razpre pahljača. Smo pa mnogo več kot le en lik. Smo žene, ljubice, prijateljice, hčerke, sodelavke ..." je svoje razmišljanje opisala Barbi, ki ima za sabo že kar nekaj žlahtnih dosežkov, med drugim je leta 2007 za vloge v SLG Celje prejela prestižno občinsko nagrado celjski grb, naziv žlahtna komedijantka leta pa je prejela za vlogo Saše v komediji Evrofilija. Igranje je le ena izmed stvari, ki jo veselijo v življenju. "Rada potujem, rada imam dolga potovanja v lastni režiji – teh je zadnja leta bolj malo. Rada lenarim ob morju, rada smučam in berem, rada sem z družino kjer koli, rada plešem, pečem pecivo (enkrat nujno morate poskusiti moje išlerje), kolesarim, rišem, rešujem križanke, igram igrice na računalniku, ležim na kavču, zavita v odejo s toplim kakavom, rada se učim novih stvari, rada spoznavam nove ljudi, rada imam življenje."

Od tragedij do komedij

Na svoji igralski poti sem res imela srečo: vloge, ki sem jih igrala, so bile zanimive in raznolike. Od velikih klasičnih vlog, kot sta Antigona in Medeja, do sodobnih velikih vlog, pa tudi manjših, barvitih, ljubkih. Bile so tragedije, drame in žlahtne komedije. Pisan gledališki šopek in lepa kariera, ki je še zdaleč nisem končala. Igrala sem v skoraj vseh slovenskih gledališčih. Igrala sem tudi v filmih, med drugim v Barabah, Made in Slovenia, Sošolki. Trenutno kot sestra Ida Lah nastopam v seriji Usodno vino.

Datumi predstav 50 odtenkov ženske

16. februar, premiera, Kolosej Ljubljana 23. februar, Kolosej Ljubljana
8. marec, Kolosej Ljubljana
15. marec, Narodni dom Maribor
16. marec, Prešernovo gledališče Kranj
18. marec, Sokolski dom Škofja Loka
22. marec, Kulturni dom Nova Gorica
23. marec, Kulturni dom Krško
28. marec, Delavski dom Trbovlje
29. marec, Cankarjev dom na Vrhniki
1. april, Kolosej Ljubljana

A. K.