Ilka štuhec in Peter Prevc sta neuspeh premagala kot profesionalca

Ilka štuhec in Peter Prevc sta neuspeh premagala kot profesionalca (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
22. 2. 2017

Pretekli teden je bil za slovenski šport izredno pomemben, saj sta tako smučarski skakalec Peter Prevc kot tudi alpska smučarka Ilka Štuhec dosegla mejnik v svoji karieri. Prvi je po slabšem začetku sezone znova stopil na zmagovalni oder, Mariborčanka pa je prvič v karieri postala svetovna prvakinja v smuku in tako tudi uradno nasledila 'upokojeno' Tino Maze.

Čeprav našemu skalnemu asu Petru Prevcu letošnjo sezono ni šlo vse po načrtih, mu je očitno vendarle uspelo ujeti zmagovalno formo, ki se je pokazala v japonskem Saporu, kjer je izkoristil odlične pogoje po prvi seriji in ustvaril rezultat, s katerim je bil po dolgem času zadovoljen tudi sam. "Vesel sem svoje prve zmage ter tudi tega, da ob meni stoji najboljši skakalec minule sezone," je po prvi zmagi v letošnjem pokalu dejal 'Pero', ki sicer ni bil najbolj zadovoljen s skokom v poskusni seriji, vendar je uvidel napake in to v nadaljevanju izkoristil sebi v prid: "Vse skupaj se je dobro razpletlo in lepo je bilo ponovno poslušati himno meni v čast. Očitno se v času, ko potuješ tako dolgo na Japonsko, misli umirijo in se lahko dobro pripraviš na tekmo in jo dobro opraviš."

Svoje misli je očitno umirila tudi simpatična Ilka Štuhec, ki je odstop na kombinacijskem slalomu ni odvrnil od zmagovalne mentalitete, saj je pretekli konec tedna na smukaški preizkušnji svetovnega prvenstva v St. Moritzu upravičila naziv glavne favoritinje ter tako po Mateji Svet in Tini Maze postala tretja Slovenka, ki se je povzpela na vrh. S tem si je zaslužila tudi poklon konkurence, med drugim ji je čestitala tudi legendarna Lindsey Vonn, svojo čestitko pa je prek družbenih omrežij poslala tudi Tina Maze, ki je Ilki v čast zapela slovensko himno.

Nika Arsovski, A. K.