Ilka Štuhec: "Še vedno sem 'skravžlana' in nasmejana Ilka!"

Ilka Štuhec: "Še vedno sem 'skravžlana' in nasmejana Ilka!" (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
Vir: Nova
19. 12. 2016

Po dveh odličnih zmagah, s katerimi se je naša alpska smučarka Ilka Štuhec postavila med najboljše smučarke hitrih disciplin, ne bo veliko počitka. Ilka se že pripravlja na nove izzive in nove zmage.

Ilkin trud je bil po vseh zadnjih letih končno nagrajen. Dve zmagi sta bili rezultat spremenjenega dela, ki se ga je Ilka lotila z majhno, a zvesto ekipo. Štajerko so v Mariboru z velikim sprejemom pozdravili vsi njeni navijači in tudi njen smučarski klub Branik, ki je na Trgu Leona Štuklja pripravil velik dogodek. Ilka je bila vidno ganjena in ni skrivala presenečenja, ki ji ga je pripravil njen Maribor v čast dveh zmag svetovnega pokala, ki jih je dosegla v Kanadi. Ilka nam je povedala, kako se počuti in kaj jo čaka zdaj v teh dnevih.

"Pravzaprav se ne počutim kaj dosti drugače. Še vedno sem jaz, še vedno 'skravžlana' in nasmejana Ilka." Časa za počitek ni imela, saj se je morala pripraviti na nove tekme. "Le kakšen dan ali dva počitka. Po tekmah smo takoj hiteli na letalo in domov, nato se je 'pojavilo' kup obveznosti, tiskovna konferenca, sprejem v domačem mestu. Ampak treba je ostati zbran in nadaljevati po programu: tekma, trening, počitek," nam je še zaupala Ilka.

Ilkina mala ekipa, ki jo kot prva sestavljajo njena mama Darja, vključuje še trenerja Grego Koštomaja in od lanske sezone še kineziologinjo Anjo Šešum. "Motivacija za novo sezono je zelo visoka. Trenutno smo simpatična mala ekipa, vendar ko delamo, delamo zelo zagrizeno." Seveda so se po prvih dveh zmagah postavila nova pričakovanja, ampak Ilka ne želi dodatnih obremenitev. "Ni mi pomemben zunanji pritisk, že tako ali tako si ga včasih preveč ustvarim sama. Pomembno je, da dosežem cilje, ki smo si ji zastavili z mojo ekipo." In res. Ob njej je njena mama Darja, ki jo spremlja in podpira na vseh tekmah. Prav tako pa se je z njo veselila njenih zmag.

"Seveda je bila z mano! Še vedno pripravlja moje smuči – najhitrejše na svetu. Obe sva jokali kot dež, pa tudi Anja in Grega nista prav veliko zaostajala. Ti dve zmagi mi pomenita zelo veliko, saj sta nagrada za ves vloženi trud, in to že od malih nog. Hkrati pa tudi dober pokazatelj, da delamo v pravi smeri. Tudi s petim mestom na nedeljskem superveleslalomu sem zelo zadovoljna," nam je še zaupala Ilka. 

MIMA

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri