Imata Jolanda & Andrej Batagelj zakonske težave!?

15. 6. 2015

Atletska družina Batagelj naj bi bila po pričevanju virov iz goriškega konca na zelo resni zakonski preizkušnji, saj naj bi se zakonca pred časom resno sprla.

Družinica je bila pred leti že na zelo močni življenjski preizkušnji zaradi ene od hčerk, dvojčic Evelin in Zale, saj je hudo zbolela, dobila neko bakterijo, a je k sreči tudi okrevala. O tej težki preizkušnji je Jolanda tudi spregovorila za televizijo Planet TV in ob pripovedovanju pred kamerami ob podoživljanju težkih trenutkov odkrito zajokala. Mož Andrej ji je bil takrat v močno oporo in skupaj sta vse prestala in razmišljala pozitivno.

Zato so bile toliko bolj presenetljive govorice o njunih zakonskih težavah, zato smo o tem najprej povprašali nekdanjo vrhunsko slovensko atletinjo Jolando Batagelj, na vrhuncu atletske kariere poznano kot Jolando Čeplak, ki nam je razkrila: "Na govorice se nikdar nisem odzivala. Prav tako imam pravico do zasebnosti, ki je že dolgo ne delim z javnostjo in jo želim tudi naprej ohraniti zase," pove Jolanda in za konec doda: "Ne nazadnje pa ne vem, zakaj bi morala karkoli odgovarjati, med drugim sta moja prioriteta hčerki, in ne odgovarjanje raznim medijem. Hvala za razumevanje."

Ker pa sta v govorice vpletena oba zakonska partnerja, smo za izjavo, ali drži, da je njun zakon v resni krizi in na prelomnici, povprašali še Jolandinega soproga Andreja Batagelja, ki nam je sprva v zelo diplomatskem tonu ob našem telefonskem klicu dejal: "Dosti težav je v zadnjem času." O tem, kakšnih težav, se ni opredelil, je pa kasneje še povedal: "Ne razumem, zakaj se časopisna hiša zanima za najin odnos. Morebitne težave zasebne narave niso stvar javnosti in bi se z njimi v vsakem primeru soočila sama. Nisva del resničnostnega šova, niti nisva plačana za podajanje informacij o zasebnosti. Prioriteta sta trenutno hčerki, javnost, lačna sočnih zgodb, ima pa verjetno dovolj drugih virov za hranjenje."

Atletski parček, ki je z našo medijsko hišo Adriamedia Ljubljana v zadnjih letih delil prav vsak korak svoje zveze, je tokrat izbral drugo pot. Medtem ko sta reviji Story zaupala vse o tem, kako sta se spoznala, o podrobnostih in njunih predpripravah na poroko, bili smo zraven na poroki (tam smo imeli celo dva fotografa in novinarko) in tudi po njej, razgovorila sta se tudi takrat, ko sta iskala nov dom, sta tokrat veliko manj zgovorna. S svojimi izpovedmi sta polnila naslovnice revij Adriamedie, na voljo so jima bili fotografi, stilisti in maskerji, ko je bilo govora o njunih skupnih srečnih trenutkih in prelomnicah v življenju. Danes pa temu ni več tako.

Alojz Petrovčič, foto: arhiv Adriamedie, Goran Antley