Imate gubice okrog ustnic? Strokovnjaki pravijo, da jih je mogoče zeloo omiliti (in odpraviti), če upoštevate TE korake

Imate gubice okrog ustnic? Strokovnjaki pravijo, da jih je mogoče zeloo omiliti (in odpraviti), če upoštevate TE korake (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2022

Za nekatere se zdi, da je gladka in napeta koža njihova naravna danost, a treba je vedeti, da svoji koži posvetijo veliko pozornosti in nege.

Marsikatera dama bi rada čim dlje časa ohranila svež in mladosten videz obraza in prožnost telesa. Seveda je to mogoče, če le posvetimo svoji negi nekaj časa - in to vsak dan.

Nasvet mehanikov: TAKO se vam v avtu ne bodo zameglila stekla - potreben je samo ta preprost trik!

Z leti se nam pričnejo delati gubice, ki številne zelo motijo - še posebej tiste okrog ustnic, ki so očitne in vidne na prvi pogled. A strokovnjaki pravijo, da je njihov prezgoden pojav mogoče preprečiti in se jih znebiti. Treba pa je vedeti, da je staranje normalen življenjski proces, tudi staranje kože. To dejstvo je najbolje sprejeti in se hkrati zavedati, da obstajajo načini, da je naša koža videti boljše.

Zakaj in kako nastanejo?

Gubice okrog ust nastajajo zaradi istih faktorjev, ki povzročajo pojav gub na drugih delih obraza. S staranjem koža izgublja kolagen in elastin, postaja suha, na koncu pa pride do izgube maščob in mišic. Vse našteto prispeva k pojavu finih gubic. Koža okrog ust je še najbolj nagnjena h gubanju, saj je tukaj najbolj tanka. Tudi genetika in življenjski slog naredita svoje. A če se boste odpovedali slabim navadam, boste že na dobri poti. In kaj lahko naredite?

Razmislite o svojih življenjskih navadah

Zunanji dejavniki doprinesejo k nastajanju gub. Okrog 80 % staranja kože je posledica UV poškodb. Zato je pomembno, da kožo zaščitite pred soncem - prav vsakič, tudi če samo hodite po soncu. Če kadite, bo najbolje, da se temu čim prej odpoveste - tudi kajenje zelo škodi koži.

Uporabljajte hialuronsko kislino in peptide

Hidratantne sestavine oziroma hialuronska kislina morda takoj ne bo dala drastičnih rezultatov, a vsekakor pripomore k temu, da gubice postanejo manj vidne in hkrati prepreči pojav novih. Hialuron okrepi kožo, zato bo najbolje, da njegovo uporabo vnesete v dnevno rutino. Prav tako uporabljajte hidratantne kreme, ki bogato navlažijo kožo.

Jutra Tanje Žagar se začnejo tako, s tem prizorom je pokazala, čemu posveti veliko pozornosti

Predvsem pa: skušajte se prehranjevati čim bolj zdravo in v svojo dnevno rutino vključite dovolj gibanja. Tako boste najbolje poskrbeli za svoje dobro počutje, temu pa bo sledil tudi - vaš videz. Saj veste: zdrav duh v zdravem telesu!