Indira Ekić se kar otepa ženitnih ponudb!

Indira Ekić se kar otepa ženitnih ponudb! (foto: MMk) MMk
Vir: Lady
31. 1. 2018

Ptujčanka Indira Ekić se je kot edina predstavnica ženskega spola prebila do finala v šovu The Biggest Loser Slovenija.

Danes je postala vzornica številnim dekletom, ki so se našle v njeni zgodbi in se nanjo obračajo s prošnjami za pomoč. Indira je presenečena, koliko pozitivnih odzivov je dobila na svojo udeležbo v šovu, čeprav je bila pred tem psihično in fizično precej na tleh.

Indira, kakšni so odzivi na vašo udeležbo v šovu?

Moram priznati, da nisem videla, kaj se dogaja, dokler nisem prišla domov. Da me spremlja toliko deklet, ki so mi priznale, da sem jim postala vzornica. Na to sem res ponosna, saj sem sama sebi dokazala, da zmorem. In če zmorem jaz, zmorejo tudi vse te punce.

Kakšne pozitivne stvari ste odnesli iz te izkušnje?

Predvsem navade in način prehranjevanja. Pri nas doma nismo jedli zelenjave, zdaj pa mi to ne povzroča težav. Za kosilo z veseljem pojem solato. Potem aktivnosti. Ko se zjutraj zbudim, grem teč. Veliko telovadim in zdravo jem.

Kaj pa, če bi zdaj pred vas postavila tortico? Kaj bi rekli?

Če bi bila tukaj tortica, bi jo zavrnila, ker vem, da bi morala dve uri telovaditi, če bi jo pojedla. (smeh)

Mislite, da boste po šovu lahko ohranjali vse te navade in ne boste po enem letu zašli v stare tirnice?

Ne. Tega nočem doživeti. Nikoli več si ne želim obleči hlač številka 46.

Kako danes gledate na življenjski slog mladih, ki so čedalje debelejši, se nezdravo prehranjujejo, premalo gibajo ...?

Trend debelosti v Sloveniji je precejšen. Veliko mladih sploh ne ve, kako naj se prehranjujejo in kaj naj jedo. Vse to opažam recimo, ko na Instagramu objavim svoje obroke. Zadnja slikica je bil losos in so me spraševali, ali je to za jesti. Potem igra pomembno vlogo čas, tega namreč nimajo, imajo šolske obveznosti ... Ves dan sediš za mizo in ješ neprimerne stvari. Tega se ne zavedaš, vse dokler ne prideš v hlače št. 46. Pred udeležbo v šovu nisem vedela, kaj so kalorije. Kako jih šteti in kaj spremljati na živilih. Kaj jesti, da je dobro za zdravje in da je hrana uravnotežena.

Kako so vašo odločitev za sodelovanje v šovu sprejeli vaša mama in sestra?

V bistvu je za to poskrbela usoda. S fantom sva se razšla prav zaradi debelosti. Po treh letih zveze mi je dejal, da sem luštna punca, ampak da ga vizualno več ne privlačim. Spoznal me je, ko sem imela 92 kilogramov. Potem pa sem se samo še redila. Takrat sem uvidela, kako je, ko imaš osebo rad in bi zanjo naredil vse. Potem pa ti reče, da nisi dovolj dober, ker si predebel. To me je sesulo in ravno ob pravem času sta prišla prijava in poziv za šov. Vedela sem, da sama sebe nimam dovolj rada, da bi bila zmožna shujšati, in da potrebujem neko motivacijo. Mama in sestra sta bili navdušeni.

Pa vas je ta fant že videl?

Takrat mi je še ta isti fant rekel, naj se odločim – ali šov ali on. Ni mi bilo najbolj jasno ... Najprej me je pustil zaradi debelosti, potem pa še postavljal pogoje. Do danes se nisva videla in ne vem niti, ali je gledal šov. Če povem odkrito, me niti ne zanima, ker se več ne ukvarjam z njim. Hvaležna sem mu, da je bilo, kot je bilo, ker sem šla naprej. Naučil me je, da iščem pozitivne stvari v življenju, ki jih lahko izkoristim, da mi je lepše. Nikoli te ne sme nihče omejevati pri tem, kar si želiš.

Najbolj me žalosti dejstvo, da številni starši svoje otroke vozijo v restavracije s hitro prehrano. Kaj pravite na to?

Tudi sama sem delala v znani verigi hitre prehrane. Ne rečem, da nekatere stvari niso dobre, ampak zakaj ne bi jedli raje zdrave hrane? Tudi ta je lahko zelo okusna.

Kdo vam bo od vseh udeležencev ostal v nepozabnem spominu?

Zdaj, ko sem v Ljubljani, je Sabina tista, ki bo z mano do konca. Mojca, Aleksander, Bojan. To so vsi čudoviti ljudje ... Veseli me, da se družimo tudi po šovu.

Bi se še enkrat prijavili v tak šov?

Sem človek, ki ne gleda šovov. Če sem iskrena, nisem gledala niti enega. Razen sanjske ženske. (smeh) Preseneča me, da sem se sploh odločila za prijavo. (smeh) Ampak verjetno zato, ker je bil cilj šova drugačen. V tem šovu zmagaš, tudi če ne zmagaš!

Komu bi svetovali, da se prijavi v šov? Glede na to, da je zunaj že poziv za novo sezono?

V ta šov naj se prijavijo ljudje, ki ne najdejo izhoda. Nekateri so značajsko precej močni in znajo shujšati brez pomoči. Drugi pa so takšni kot jaz in ne najdejo izhoda. Ta šov mi je spremenil življenje na bolje.

Otepa se ženitnih ponudb

Kaj pa pravite na znameniti jojo učinek? Če se ne držiš dosledno novih usvojenih navad in življenjskega sloga, da lahko pridobiš vse kilograme in še kakšnega več?

Še vedno nameravam trenirati, pri tem pa mi pomaga Janov pomočnik v Ljubljani. Moj moto je, da ni več omejitev v življenju. Imam velike načrte in za uresničitev se bom odselila tudi v Ljubljano. Dogovorila sem se že za stanovanje in izkoristila bom priložnosti, ki so se odprle. Nimam česa izgubiti in ne nazadnje je v Ljubljani več priložnosti kot na Ptuju.

Kaj pa ljubezen?

Dobila sem veliko sporočil in tudi fantje mi pišejo. Ampak zdaj se bolj osredotočam nase. Nisem uživala življenja vse do prihoda iz te hiše. V tej hiši in tem šovu sem se veliko naučila. Spoznala sem, da sem močna ženska in ob sebi potrebujem nekoga, ki me ne bo omejeval. Seveda si želim partnerja, ampak takšnega, ki mi bo dal kvaliteto v življenju. Ne pa, da mi jo bo jemal. Vse pride ob svojem času. Tudi ljubezen.

Pred vrati je tudi pust in pri vas na Ptuju je to velik dogodek. Se ga že veselite?

Ptujčani smo vsi v pričakovanju pusta. In govorila sem že s sotekmovalci, da se bomo našemili. Prišli bodo na Ptuj in skupaj bomo preživeli te trenutke.

Ptuj je vaš domači kraj, ni pa skrivnost, da ste živeli tudi v Avstraliji.

Res je. Ptuj je mesto, ki je v mojem srcu. Pred tremi leti sem se vrnila iz Avstralije, kjer sem živela štiri leta. Bila sem pri očetu. Potem je za mano prišla tja še sestra. A nato sva se vrnili v Slovenijo. 

Foto: MMK, Primož Predalič, Palnet TV