Indira Ekić: Zaljubljena na romantičnem otoku!

Indira Ekić: Zaljubljena na romantičnem otoku! (foto: Blaž Vatovec) Blaž Vatovec
Vir: Story
17. 8. 2018

Lanska finalistka šova The Biggest Loser Indira Ekič je s svojo pozitivno energijo in spremembo, ki jo je v šovu dosegla, postala vzornica številnim dekletom. Ravno pred kratkim sta s srčnim izbrancem Maticem uživala na sončnem Santoriniju in se prepuščata radostim življenja.

Story: Indira, druga sezona šova TBL se je končala. Sami ste imeli posebno vlogo, in če pogledate nazaj, kakšen se vam je zdel letošnji šov in kakšna se vam zdi Klara, zmagovalka šova?

Letošnja sezona je bila zanimiva predvsem zaradi atraktivnih izzivov in različnih značajev v hiši, ki so drugo sezono še posebej zaznamovali. Na zmagovalko Klaro sem zelo ponosna predvsem zato, ker vztraja in zgodbo uspešno nadaljuje tudi po šovu. Skupaj telovadiva na resetworkout pri Janu in Maticu in tukaj je uspeh zagotovljen.

Story: Bi lahko rekli, da ste iz šova odnesli več, kot bi, če bi zmagali lani?

Če bi zmagala, bi zraven odnesla še denar. (smeh) Z razpletom sem bolj zadovoljna. Zmagovalec Bojan je velik človek, dokazal je, da je najboljši.

Story: Lanski zmagovalec Bojan se že pripravlja na nov televizijski šov. Vas ni zamikalo, da bi se še kam prijavili?

Verjetno se bo slišalo smešno, ampak nisem človek za šove. V šov The Biggest Loser se nisem prijavila zaradi šova, ampak zato, ker sem obupno potrebovala pomoč in spremembo v življenju.

Story: Poletje je že pokazalo svoje čare. Z Maticem sta jo mahnila na sončen Santorini. Kako sta izbrala ta sončni otok?

Na spletu sva zasledila ugoden paket in pogled nama je povedal vse. To je to, sva si rekla in takoj rezervirala karte. Oba sva zelo romantični duši in Santorini nama je pisan na kožo.

Story: S čim vaju je očaral in kako sta preživljala tamkajšnje dneve?

Santorini je najjužnejši otok v Kikladih in o njem pripoveduje tudi zgodovina. Bele hiške kikladske arhitekture z modrimi polkni, bele cerkvice z znamenitimi modrimi kupolami, ozke ulice, nepozabni sončni zahodi, neskončne plaže z več barvami peska in seveda dobra hrana. Otok je poznan po vinu, pistacijah in paradižnikih. Ogledala sva si vse znamenitosti in plaže, pravzaprav sva si ogledala 80 odstotkov otoka, saj je majhen in si v enem tednu lahko ogledaš prav vse. Za Santorini govorijo, da je otok lave in sonca, saj je vulkanskega izvora. Na zahodni strani so visoki klifi z višino 300 metrov. Svoj pečat pa je pustil tudi največji vulkanski izbruh v zgodovini, ki je potopil krater. Na otoku doživiš tisto tisočletno zgodovino, bogato turistično ponudbo in prijaznost domačinov. Glede na vse lepote na enem mestu je bil Santorini že večkrat izbran za najpriljubljenejšo počitniško destinacijo v Evropi.

Story: Ko dopustujete v kakšnem kraju, kaj najprej raziščeta? Se pozanimate tudi o zgodovini kraja?

Seveda, najprej si pogledam zgodovino kraja, saj je vsako mesto s svojo zgodbo toliko bolj zanimivo. Izkopanine so pokazale, da je bila na otoku velika in močna minojska civilizacija. Vulkanski izbruh je mesto prekril z debelimi plasti pepela, podobno kot v Pompejih. Vulkan je aktiven še danes, čeprav je v fazi mirovanja. Otok leži na prelomnici, kar pomeni, da je to območje eno od najbolj potresno dejavnih na svetu. Menda letno zabeležijo več kot dva tisoč potresov. Najhujši potres, ki je otok prizadel in uničil večino infrastrukture, je bil pred 62 leti.

Story: Kaj sta najprej naredila, ko sta prišla na otok?

Na Santoriniju sva šla najprej v morje, saj je tako vroče, da sva se morala osvežiti. Santorini mi bo za vedno ostal v spominu, je najlepše preživet dopust v mojem življenju.

Story: Kaj vam pomenijo počitnice in koliko časa si med letom vzamete zase in za vaju?

Oba z Maticem sva precej zasedena. Imava svoje obveznosti, ampak na koncu dneva ali se skupaj dobiva na treningu ali pa doma. Zavedava se tudi, da vsak potrebuje čas zase in prijatelje. Obvezno pa je, da nikoli ne zaspiva skregana, veliko se pogovarjava in cartava. (smeh) Na počitnicah sva pa tako ali tako čisto pocukrana. To je resnično čas, ki ga imava zgolj zase, in temu se ne moreva upreti. (smeh)

Story: Veliko žensk pred poletjem poda začne trenirati in bolj skrbeti za postavo. Čeprav je v zadnjem času čedalje več takšnih, ki temu ne posvečajo nobene pozornosti. Kako gledate na to?

Veliko je kampanj, ki tudi močnejše ženske spodbujajo k samozavesti. Bila sem v koži močnejše ženske, nisem se počutila dobro, dokler nisem nečesa naredila zase. Zdrav um v zdravem telesu. Tudi zdaj nisem suhica, sem ženska z oblinami, s katerimi se počutim zelo dobro, ravno zato, ker telovadim in pazim, kakšno hrano dajem telesu. Človek se s takim načinom življenja začne imeti rad.

Story: Pa je prav, da se nezdravega načina življenja zavemo šele, ko je prepozno ali ko moramo v kopalke?

Seveda ni prav. Tista drastična dieta pred morjem je šok za telo, to niso dolgotrajni rezultati, telo ti bo vrnilo tako, da boš pridobil dvakratno izgubljeno težo. Zdrav način življenja je ključen, ampak tudi sama priznam, da malenkost 'zategnem pas' pred morjem, čeprav se zdravo prehranjujem. Takšne smo ženske, marketing in reklame ti dajo slab občutek in narediš še tistih nekaj maderoterapij, da se ne bi videl celulit.

Story: Danes staršem primanjkuje časa za kuhanje zdravih obrokov, zato otroke raje odpeljejo v restavracije, jim dajejo gazirano pijačo, ocvrto hrano in sladkarije. Posledično je vse več otrok podvrženih debelosti. Se starši tega premalo zavedajo?

Oh, zgrozi me, ko vidim otročke v restavracijah s hitro prehrano. Še prehitro postaneš odvisen od predelane hrane. Marsikdo rad reče, ne pozabi, kje si bila pred pol leta, pazi, da otroci ne bodo šli po tvojih stopinjah. Pomembno je, da se zavedaš, da si naredil napako, in delaš v drugačni smeri. Predvsem zaradi zdravja v prihodnosti in za svoje otroke.

Story: Kakšen vzor vam je bila mama? Kdaj ste se sami zredili?

Mama in sestra nimata težav s težo, lahko pojesta karkoli in se ne bosta zredili. Mama me je seveda spodbujala k sprehodom in zmernosti pri hrani, ampak dokler ne rečeš sam sebi stop, ti nihče ne more pomagati. Drastično sem se zredila v študijskih letih, ko nisem imela redne prehrane in sem se zatekala k hitri prehrani, zaradi celodnevnega sedenja in učenja se mi ni ljubilo telovaditi.

Story: Kakšni so vaši skrivni recepti, ki so vam ostali po šovu, s katerimi ohranjate dober videz in počutje še danes?

Nobena skrivnost si, da se prehranjujem po jedilniku, ki mi ga je predpisal Matic, tudi telovadim pod njegovim nadzorom.

Story: Kaj pa prehrana poleti? Kaj vam najbolj paše in kako se v tem času prehranjujete?

V vročih poletnih dnevih mi pašejo osvežilna hrana, solate, šejki, zelenjava in sadje. Po šovu se nisem nič zredila, samo lepo delam na obliki telesa in vzdržujem zdravo kondicijo.

Za vroče poletne dni: Njen najljubši fit recept

Solata iz vloženih kumaric ali svežih kumar, čičerike, paprike, feta sira - vse skupaj narežeš na kocke in dodaš tuno ali lososa.

Besedilo: MIMA // Fotografije: osebni arhiv, Blaž Vatovec

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story17/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 17/2018

Story 17/2018, od 02. 08. 2018