Ines Erbus: "Dekleta smo bolj pogumna"

Ines Erbus: "Dekleta smo bolj pogumna" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
15. 10. 2016

Pevka Ines Erbus je izdala novo pesem z naslovom Kada cura časti in zanjo posnela tudi vroč videospot, ki ga je premierno predstavila na svojem profilu na Facebooku. Seksi plavolaska je z ekipo spot snemala v Italiji blizu slovenske meje in vroča dekleta so bila prava paša za moške oči. Opazili so jih tudi tamkajšnji policisti in jim pognali strah v kosti.

Kada cura časti je nastala v sodelovanju s slovito zagrebško ekipo, s katero je Ines že sodelovala, pri čemer se z njimi odlično razume. "Pesem je plesna, polna hitrih ritmov, pozitivna in primerna za klubske zabave, ki prihajajo v tem jesenskem času. Besedilo je napisal Dušan Bačić, glasbo Branimir Mihaljević, aranžma pa je delo Mihaljevića in Vujevića Daniela," je povedala Ines, ki je razložila, od kod ideja za tak naslov, ki v slovenščini pomeni, ko dekle časti. "Zdi sem mi, da smo punce zadnje čase bolj pogumne kot fantje. Če je treba, stvari vzamemo v svoje roke."

Potili so se v Italiji

Pesem ima tudi vizualno podobo, ki je nastala v sodelovanju z Nikom Karom – Karo media, s katerim je v preteklosti že sodelovala. Videospot so z ekipo posneli v italijanskem Lignanu na čudoviti peščeni plaži. "Ponavadi vedno iščemo nekaj novega, še ne videnega, jaz pa še nikoli nisem snemala na plaži, tako da mi je bila ideja več kot zanimiva. Ko pa sem našla to prelepo italijansko plažo, ki je mimogrede iz Ljubljane oddaljena samo dve uri, sem vedela, da je to to. Ljudje imajo radi lepe kadre, z živimi barvami in prav to nam je na tisti sončni dan uspelo posneti," je ponosno povedala Ines in dodala, da so bili prava atrakcija, saj so se ljudje ustavljali, jih gledali, snemali, slikali, nekateri pa so se celo nastavljali v želji, da jih ujame oko kamere in nastopijo v spotu. "Vidi se, da smo ujeli vroč in sončen dan. A v resnici je bilo še veliko bolj vroče. Mislim, da smo snemali na okrog 32 °C, še bolj pa smo se potili zato, ker smo zraven še telovadili," je razložila Ines, ki je kar sama napisala scenarij, saj zelo rada sodeluje pri nastajanju vsega, kar počne. Tako je prepričana, da bo vse potekalo tako, kot si je zamislila.

Nova pesem, nov videz

Seksi plavolaska ima rada pod nadzorom tudi svoj videz, saj je velika perfekcionistka, zato ga zaupa le profesionalnim rokam. "Za ličenje je poskrbel Empera Atrizz, za pričesko Kristjan Škamljič. Za styling sem tokrat poskrbela sama, neizmerno pa sem hvaležna oblikovalki Hani Hees Pavlinc, ki se je podpisala pod svetovno uspešno znamko HARD swimwear, saj me je zadnjo sekundo rešila in mi sešila prelepe kopalke. Moram priznati, da sem nad njimi naravnost navdušena," je povedala Ines, ki se po novem lahko pohvali tudi s krajšo pričesko. Odstranila je lasne podaljške in tako zapeljuje z mladostnim, daljšim pažem. "Mislim, da je bil že čas za spremembo. Že vse življenje imam isto frizuro in samo čakam, da lasje zrastejo, a po pravici niso tako lepi in gosti, kot si jih želimo. Spremenila sem tudi barvo in sedaj nosim tehniko balayage, prelivanje s temne na svetlejšo. Moram priznati, da mi ni žal," je dodala 23-letnica.

Ustavili so jih policisti

V videospotu Ines ni nastopila sama, družbo sta ji poleg osebnega trenerja Davida Žalca delali tudi njeni najboljši prijateljici Nika Krmec, s katero je pela v skupini Foxy teens, in Katja Štemberger. Vroča dekleta so bila prava paša za številne moške oči, ki so jih opazovale, kako so se 'zvijala' v kopalkah. Opazili so jih tudi italijanski policisti, ki so poskrbeli za nekoliko manj prijeten dogodek. "Med snemanjem nočnih kadrov nas je presenetila policija. Ustavili so nas zaradi vožnje v odprtem prtljažniku, kjer smo s puncami imele še manjši ognjemet. Hvala bogu smo brez sankcij prišli domov," je opisala razburljivo dogajanje.

Najlepši trenutki so na odru

Ines ima v teh dneh polne roke dela, saj po radijskih in televizijskih postajah, spletnih medijih in na terenu intenzivno promovira novo pesem. "Nastopanje na odru pa mi je vsekakor najljubše in upam, da bom lahko še v tem letu novo pesem predstavila čim širšemu občinstvu," je povedala Ines, ki jo trenutno čakajo nastopi na Ribičiji v Mariboru (30. 9.), v Slovenski Bistrici (8. 10.) in Novem mestu (28. 10.). Lepa plavolaska je izjemno srečna, da ima podporo občinstva, čeprav to pomeni, da nastopa dolgo v noč in mora naslednje jutro zgodaj vstati. "Vsakič znova me presenetijo in kar ne morem verjeti, da kamorkoli pridem, poznajo moje pesmi na pamet. Ko vsi v en glas pojejo s tabo, je vse poplačano. To je eden najlepših trenutkov, ki ga lahko doživiš na odru," je zaključila vidno ganjena pevka.

Tekst: Barbara Majič