Ines Erbus dnevno prejema nespodobna povabila

Ines Erbus dnevno prejema nespodobna povabila (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Nova
9. 10. 2018

Ines Erbus, ki izhaja iz glasbene družine in ki je svojo glasbeno kariero začela že pri osmih letih v otroškem zboru Radiotelevizije Slovenija, v katerem je pela šest let, je danes priljubljena glasbenica, tako na sončni strani Alp kot v sosednji Hrvaški.

Odrske kilometrine ji ne manjka, saj je bila nekoč tudi članica dekliške skupine Foxy Teens … Zatem pa se je podala na samostojno solistično pot. A to še ni vse, bralci se jo boste zagotovo spomnili iz tretje sezone šova Znan obraz ima svoj glas, kjer je navdušila s preobrazbo v Marjetko Vovk iz dua Maraaya, letos pa se je z udeležbo na glasbenem festivalu CMC odločila osvojiti tudi Hrvaško. In kaj jo trenutno najbolj zaposluje?

Če se najprej ozreva nazaj, kako zelo pogrešate, če sploh, glasbene čase z lisičkami, s katerimi ste prepevali sedem let?

Priznam, da se zelo rada spomnim najstniških let, ki sem jih preživela z mojimi foxycami. V sedmih letih smo zgradile trdno prijateljstvo in skupaj nabirale izkušnje, ki mi še danes prav pridejo. Nastopi, druženja z oboževalci, sinhronizacija risank, zabava, snemanja pesmi, videospotov in še marsikaj je to obdobje naredilo zabavno in zelo zanimivo. Ostalo je ogromno lepih spominov in z veseljem bi kdaj pa kdaj zavrtela čas nazaj in preživela brezskrben dan z mojim puncami.

Vaš glas smo lahko v preteklosti zasledili tudi v risankah … Ste še kaj aktivni na tem področju?

Tako je. Zelo sem uživala ob sinhronizaciji risank že v času skupine Foxy Teens, ko smo glas posodile junakinjam Winx klub. Pozneje sem nadaljevala z različnimi risankami, trenutno pa na tem področju nisem redno aktivna. Občasno posnamem kakšno pesmico ali dve za sam vložek.

Če ostaneva pri preobrazbah, ne moreva mimo šova Znan obraz ima svoj glas. Kateri izziv je bil takrat za vas najtežji?

Vsekakor preobrazbe, kjer sem poleg petja zraven morala še veliko plesati. Že tako je težko imitirati in čez vso pesem obdržati neko drugo barvo glasu, ples pa stvar seveda še veliko bolj otežuje. Ena izmed težjih je bila Shakira, saj je zanjo značilen dinamičen nastop.

So vas kdaj zamikali tudi kakšni drugi šovi oziroma so vas želeli povabiti k sodelovanju?

Večkrat so me že povabili na Ples z zvezdami, vendar se ne vidim v tem. Glede sebe sem zelo realna in vem, da za ples nisem najbolj nadarjena.

In ko že govoriva o različnih vlogah, ne moreva mimo aktualne pesmi Ti i ja, kjer ste istočasno tako princeska kot huliganka. Se je bilo težko preleviti iz ene v drugo osebo?

Pesem govori o kombinaciji, jaz pa pravim, da sem jo našla sama v sebi. Preobrazbe so bile zelo zanimive in nič kaj težke. Tako sem v videospotu odigrala dve vlogi sebe, in to v istem kadru. Dve plati Ines, ki pa skupaj tvorita najboljšo kombinacijo. Do zdaj je bil to moj najljubši videospot.Je pri vas kakšna neodkrita glasbena zvrst, ki vam ne da miru in se želite nekoč preizkusiti tudi v tej vlogi?

Načeloma ne, saj vse poskusim doma. Včasih me je mikal rock ali recimo pop rock. No, nikoli se ne ve, mogoče pa kdaj poskusim kaj podobnega.

Kaj pa Ines Erbus in festivali? Zdi se, kot da vas to ne mika?

Lani sem sodelovala na največjem pop festivalu v regiji, festivalu CMC v Vodicah, kjer sem se predstavila s pesmijo Tornado. Glede na to, da so moje pesmi večinoma v hrvaškem jeziku, so v načrtu bolj festivali pri naših sosedih.

Seveda ne moreva tudi mimo vaših dih jemajočih fotografij … Vas je morda kakšna agencija že snubila za kakšno zanimivo fotografiranje?

Hvala. Nekaj zanimivih ponudb je že padlo, ampak to ni v prvotnem planu. Je pa res, da ogromno časa porabim prav za fotografije in družbena omrežja, ki so trenutno pomemben del promocije in tako nujen del mojega življenja.

Kako pa sicer skrbite za postavo in telo ter prehrano?

Glede na to, da sem nonstop na poti, sem redno aktivna, ob vikendih pa na odru naredim konkreten kardio trening. Pri prehrani poskušam paziti, da jem čim bolj zdravo. Na poti obožujem sadne smutije, občasno pa se tudi prekršim s hitro prehrano.

Aktivni ste tudi na družbenih omrežjih, jih urejate sami ali vam kdo pomaga?

Večinoma sama, imam pa tudi 'ekipo Erbus', ki mi pomaga pri določenih zadevah. Veliko ljudi se ne zaveda, kakšno delo s sabo prinese vodenje dobrega družbenega profila. V zadnjih letih se potreba po nenehni aktivnosti vse bolj povečuje.

Vam morda uporabniki pošiljajo tudi kakšna nespodobna povabila?

Dnevno. Včasih so prav zabavna, sem in tja pa se vprašaš, kaj ljudje razmišljajo.In za konec, da potešiva vse tiste, ki jih zanima, ali je Ines Erbus samska ali srečno zaljubljena, kako bi jim odgovorili?

Samska.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Tibor Golob