Ines Erbus: “Želim si biti kot Simona Weiss”

Ines Erbus: “Želim si biti kot Simona Weiss” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
29. 5. 2017

Pevka Ines Erbus s svojim videzom in glasbenim talentom vse bolj osvaja Slovence, ki se navdušujejo nad mlado Ljubljančanko. Zaradi njenega angelskega obraza, svetlih las in prijetnega nasmeška pa je marsikdo že opazil podobnost s pokojno kraljico ljudskih src Simono Weiss. Da bi bila mera polna, je Ines na minulo podelitev viktorjev prišla kar v družbi njenega moža Gorana Šarca in ga tesno držala pod roko.

Da se je Ines sploh udeležila viktorjev, je bil kriv neljubi dogodek oziroma nesrečno naključje, ki se je zgodilo tik pred podelitvijo nagrad. "Tisto soboto naj bi nastopala v mariborski Ribičiji, ki pa je ravno noč prej pogorela do tal. Tako sem se zadnjo sekundo odločila, da se udeležim Viktorjev," je povedala Ines in razložila, zakaj je tja prišla ob boku Gorana Šarca.

"Ena izmed nominiranih oddaj je bila Znan obraz ima svoj glas, med nominiranci za najboljši dokumentarni film pa je bil tudi film Lahko noč ljubezen moja o Simoni Weiss. Gorana poznam že vrsto let, saj smo družinski prijatelji in po naključju sva skupaj prišla na podelitev," je povedala plavolaska, ki jo z družino Šarac veže tesna vez.

"Kot družinski prijatelji se poznamo že dolgo in kot otrok sem se večkrat družila in igrala s sinovoma Simonom in Renejem. Goran pa mi je priskočil na pomoč, če sem jo potrebovala. Predvsem mi večkrat svetuje pri glasbeni karieri, jaz pa mu z veseljem prisluhnem, saj se od njega lahko veliko naučim, glede na to, da je soustvarjal velike uspehe slovenske glasbene estrade," je navdušeno povedala mlada pevka.

Podobnost je očitna

Ko so jo zagledali v družbi Gorana, je marsikdo pomislil na njeno neverjetno podobnost z njegovo pokojno ženo. "V čast mi je, da me kdo primerja s Simono. Bila je res velika glasbena diva. Ne samo da je bila zelo uspešna, bila je tudi neverjetno dobra po duši in takšno sem jo spoznala tudi jaz. Bila je zelo uspešna podjetnica. Ko je opustila glasbeno kariero, je bila tik pred doktoratom iz psihologije. Kljub temu da je bila velika diva, je bila vedno zelo prizemljena, kar je bila ena od njenih številnih lepih lastnosti. Tudi sama si želim biti taka," je iskreno priznala Ines, ki bo vesela, če bo kdaj dosegla tak glasbeni uspeh kot pokojna pevka.

"Ona je polnila dvorane in osvojila srca poslušalcev. Najina pot se mogoče po stilu, ki ga izvajava, razlikuje, vendar mislim, da bi si samega uspeha in njenega stasa želel vsak glasbenik," je dejala 23-letnica.

Napisala ji je pesem

Kljub svoji mladosti in Simoninemu zvezdniškemu stažu pa nikoli ni imela treme, kadar je morala peti pred njo. "Nazadnje sem za njo pela na njeni 50-letnici, kjer sva z očetom zabavala goste. Še bolj pa mi je v spominu ostala pesem, ki je nikoli nisem izdala. Pesem z naslovom Sama sem kriva je bila Simonino zadnje napisano besedilo in ima zame zdaj še toliko večji pomen. Ker pesem ni v stilu, ki ga trenutno izvajam, sem takrat že dokončano skladbo nekako postavila na stran. Ampak glede na vse, kar se je zgodilo, razmišljamo, da bi pesem v spomin na Simono vseeno izdali," je sklenila Ines.

Je šla res po nož?

Na podelitvi viktorjev ni bila opazna samo njena podobnost s pokojno Simono Weiss, temveč tudi sprememba videza, predvsem na obrazu mlade plavolase pevke. Delovala je bolj sveže in sproščeno.

Zato smo pobrskali po arhivu in po primerjavi teh dveh slik lahko opazimo, da se je nos 23-letnice od oktobra lani precej spremenil. Se je podvrgla lepotni operaciji? Plavolaso pevko smo poklicali v želji po odgovoru, vendar pravi, da te teme ne želi komentirati.

Barbara Majič