Ines Erbus (Znan obraz ima svoj glas): Osvojil jo je kavalir!

Vir: Lea
5. 6. 2016

Srce simpatične pevke Ines Erbus, ki jo lahko spremljamo v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je že nekaj let oddano ... njenemu psičku Andyju.

Moj mali hudiček ni ravno kavalir, je pa vsaj te pasme, cavalier king Charles spaniel (Karlov kavalir, op. a.)," v smehu pove Ines, ki si je v mladosti vedno želela imeti bratca ali sestrico, na koncu pa je dobila psička.

Po večletnem prepričevanju sta se je starša vendarle usmilila in se odločila, da se družina poveča za simpatičnega kosmatega člana, po katerega so se odpravili kar v Avstrijo ter "domov prinesli najlepšega iz legla". Andy je letos dopolnil devet let, tako da Ines v pasjih letih konkretno prekaša, kljub letom pa je že od mladosti velik scrkljanček, ki jo vsako jutro zbudi, ko se želi le čohati. Kot nam je zaupala Ines, je Andy sicer izredno prijazen in ljubeč kužek, ki pa je po drugi strani tudi zelo trmast. "Občasno se prelevi v neandertalca," v smehu pojasni Ines, saj laja na druge pse, je včasih neposlušen in tudi neverjetno požrešen. "V preteklosti je doživel tudi napad veliko večjega ovčarja, ki ga je ugriznil v rep ... Od takrat ga je strah večjih psov, tako da ob srečanju vedno laja na njih," še doda simpatična svetlolaska, ki je na svojega Andyja zelo navezana.

Kavalirček je namreč njen prvi pes, vendar pa so za to pasmo značilne tudi nekatere zdravstvene težave, kot so težave s srcem. Pred kratkim je tudi Andy zaradi starosti že imel te težave in prav med njenim nastopom v Avstriji se je stanje le še poslabšalo. "Čisto me je prestrašil! Seveda sem se takoj odzvala in hvala bogu še ni bilo prepozno. Trenutno mora dobivati štiri tablete na dan, da mu pomagajo pri normalnem delovanju srca in odvajanju vode, ki se mu nabira v pljučih," je povedala Ines, ki pa zaradi tempa ne more ves čas skrbeti za Andyja. Prav zato je nadvse hvaležna prijateljici Mateji, ki ji priskoči na pomoč, ko nima časa. Trenutno je Andy v varstvu, kjer uživa v družbi treh Matejinih psov.

Značke: Ines Erbus