Ines Korošec in Monika Zorčič (vremenarki s TV3): "Več razmišljaš, slabše je!"

Ines Korošec in Monika Zorčič (vremenarki s TV3): "Več razmišljaš, slabše je!" (foto: arhiv TV3) arhiv TV3
Vir: Jana
18. 5. 2019

Na TV3 lahko spremljamo zabavne vremenske napovedi, v katerih ljubki voditeljici Ines Korošec in Monika Zorčič delita tudi informacije v zvezi s horoskopom in setvenim koledarjem.

Sta morda že pred vodenjem redno prebirali vremenske napovedi ali sta se od doma odpravili brez dežnika, tudi če je bila napoved dež?

Ines: Moram priznati, da se nikoli nisem pozanimala, kakšno bo vreme. Vedno sem se oblekla, kot sem si zamislila za določen dan. Če me je zeblo ali me je dobil dež, sem se le jezila, kakšno nesrečo imam. Zdaj sem se naučila, da je pametno pogledali napoved, vendar me tudi to še ne prepriča, da s seboj vedno vzamem dežnik.

Monika: Preden se odpravim od doma, preverim vremensko napoved. Za vsak primer imam pri sebi dežnik, tudi če je napoved sončna, če le imam prostor v torbici za majhno zložljivo 'marelo'.

Obe je ponudba za vodenje prijetno presenetila, saj nista razmišljali o delu na televiziji. Koliko časa sta potrebovali, da sta sprejeli izziv?

Ines: Priložnost za to delo mi je bilo ponujeno v času tekmovanja za miss Universe Slovenije 2017. Takrat si nisem niti predstavljala, da bom jaz tista, ki bo dobila priložnost na televiziji …

Monika: Tudi sama sem bila presenečena, ko sem izvedela, da sem sprejeta, ampak jasno – izziv sem sprejela hitro, saj imam rada nove izkušnje.

Se tudi sicer radi spontano odločata in nimata dolgih priprav za vsako stvar?

Ines: Seveda! Ne maram nekih dolgih načrtovanj za stvari, rada se odločim hitro in v zadnjem trenutku. Za mnogo ljudi je to slaba lastnost – vendar sem menim, da več razmišljaš, slabše je.

Monika: Večinoma sem spontana, se pa tudi včasih ujamem, da na kakšnem razpotju dobro razmislim, kako naprej.

Obe se v prostem času radi ukvarjata s športom. Sta od nekdaj imeli radi šport ali gre bolj za to, da se trudita skrbeti za telo?

Ines: Bolj gre za to, da imam rada šport. Kadar sem se odločila, da bom športala samo zato, ker želim skrbeti za svoje telo, je to trajalo največ dva tedna. Potem vedno odneham. Morda pa potrebujem prijateljico, ki bi trenirala z mano in me motivirala ...

Monika: V športu vsekakor uživam, kot otrok sem bila bolj aktivna. Zadnje čase se s športom ukvarjam le rekreativno za sprostitev. Zdrav učinek na telo pa je še dodaten bonus, ki se mu ne odrečeš.

Kako pa skrbita za svojo dušo?

Ines: Kakšna dobra knjiga ali dober dokumentarec o vesolju – to bi lahko počela ves dan.

Monika: Za sprostitev imam najraje šport.

Kaj vaju je nazadnje nasmejalo?

Ines: Moj nečak. Bil je njegov prvi dan v vrtcu. Ko mu je sestra pojasnila, da mora ostati tam, ona pa gre domov, ji je rekel: 'Idi.' Vse nas je nasmejal, saj smo bili prepričani, da bo to težava.

Monika: Nazadnje sem se nasmejala v dobri družbi prijateljic.

Imata še veliko neuresničenih želja?

Ines: Seveda. Večino svojih želja bom uresničila po končani fakulteti, saj bom imela veliko časa zase. Želim si vzeti leto ali dve samo za potovanja po svetu, spoznavanja ljudi, njihove kulture, če bom to lahko povezala s televizijo, pa bo super!

Monika: Tudi jaz bi rada še veliko potovala, ko bom le našla čas za to. 

Besedilo: Sonja Javornik // Fotografija: Arhiv Tv3