Ingrid Ulaga (TV voditeljica): Težko me je spraviti v jok

Ingrid Ulaga (TV voditeljica): Težko me je spraviti v jok (foto: Arhiv Planet tv) Arhiv Planet tv
Vir: Jana
14. 6. 2018

Študentka biologije trenutno pridno usklajuje študijske obveznosti z novim izzivom – vodenjem oddaje Odtenki slave na TV3.

Pred kratkim ste začeli voditi oddajo Odtenki slave. Kako se počutite pred kamero?

Pred kamero se počutim sproščeno, saj se zavedam, da delam z izvrstno ekipo, ki bi me, če kaj ne bi bilo dobro, takoj popravila.

Koliko dela je vloženega, preden se sploh prižge lučka na kameri in se snemanje začne?

Ne bi verjeli, koliko dela je treba! Izbrati je treba prispevke, nato na prispevke napisati tekst. Ga popraviti. Potem pa me v roke vzameta še stilist in vizažistka ...

Pred časom ste sodelovali na lepotnem izboru. Kakšna izkušnja je bila to?

Glede na to, da odkrito povem, da je ne bi ponovila, vam je gotovo jasno, da izkušnja ni bila pozitivna. Lepotni izbori v Sloveniji so na bolj nizki ravni. Če nisi sam iznajdljiv in sproti ne navezuješ koristnih stikov in ne spoznavaš novih ljudi, od njih tako nimaš nič. Pravzaprav je zelo malo takih, ki sploh vedo za ime zmagovalke, kar je dodaten dokaz, da ta tekmovanja v Sloveniji žal ne pomenijo prav veliko.

Ste študentka biologije. Vam je bil ta predmet všeč že v osnovni šoli?

Hodila sem na tri različne osnovne šole. Šele v zadnji sem imela res super učiteljico za biologijo, prej pa mi je bil ta predmet cela muka. Tudi pozneje v gimnaziji smo pri biologiji v štirih letih zamenjali štiri profesorje in šele v zadnjem letu, ko sem se pripravljala na maturo, sem dobila profesorico Mojco Mravlja, ki je bila tista, ki me je dokončno prepričala, da je biologija prava smer zame. Končala je enako vrsto študija kot jaz, torej univerzitetno biologijo na biotehniški fakulteti, in ne na pedagoški fakulteti kot večina drugih profesoric, ki so me učile. Res se je poglobila v vsa vprašanja, ki smo ji jih namenili, v snov se je vživela, bila je navdušena nad svojim predmetom. Prepričana sem, da bi se tudi drugih predmetov raje učili, če bi imeli profesorje, ki bi nam znali snov narediti zanimivo, kot je uspelo njej.

Imate še kak skriti talent?

Talentov nikoli ne bi skrivala! Sicer pa rada pojem, plešem, igram različna glasbila ... vendar sem vse to malce postavila na stranski tir, saj imam s študijem in oddajo v tem trenutku več kot dovolj dela.

Kdaj ste nazadnje jokali?

Med gledanjem res ganljivega filma. V resničnem življenju sem preživela že toliko res bolečih situacij v otroštvu in najstniških letih, da bi me težko še kaj spravilo v jok.

Kdaj si rečete – danes je bil pa dober dan?

Ko imam priložnost uskladiti vse svoje aktivnosti in izpolnim vse cilje za določen dan. Ko je dan poln smeha, sreče, ko se naučim česa novega, se podružim s prijatelji, kam odpotujem ... Skratka – ko mi uspe cel dan brez prekinitve ostati nasmejana in srečna!

Besedilo: Sanja Javornik // Fotografije: arhiv Planet TV