Inja Zalta odkrito o tem, da ni pričakovala javnega linča, ki jo je doletel po prošnji za pomoč

Inja Zalta odkrito o tem, da ni pričakovala javnega linča, ki jo je doletel po prošnji za pomoč (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
24. 11. 2020

Se še spomnite, kakšno pozornost in odzive je sprožil njen klic na pomoč?

Pomladi je namreč mlada igralka na družbenem omrežju objavila video, v katerem je prosila za finančno pomoč, da bi se lahko izvlekla iz finančne stiske - takrat je namreč živela v Los Angelesu, in bala se je, da bo zaradi pandemije koronavirusa ostala brez sredstev za preživetje. iz Los Angelesa se je nato vrnila nazaj v Slovenijo.

A takrat so jo negativni očitki o njeni prošnji res prizadeli. Zdaj je razkrila, da je veliko mladih ljudi včasih prisiljenih sprejeti precej sporne odločitve. Verjela je, da jo bodo ljudje slišali in razumeli. Ni pa pričakovala javnega linčanja samo zato, ker se je po svojem kanalu obrnila na sledilce po pomoč.

"Smešno, kako so bili nekateri šokirani, da nekdo nima denarja, čeprav je bil pred leti na televiziji. V življenju pač ni vse tako lahko, kot je videti, in ni me sram priznati, da sem se celo leto borila, da sem lahko ostala v L. A., ki je grozljivo drag. In nisem zbirala sredstva za vrnitev domov, temveč za to, da bi lahko preživela, če bi ostala tam.

Nikogar nisem želela užaliti, še manj pa dati občutek, kot da mi je vse samoumevno ali zanemarljivo. Zelo hvaležna sem bila vsakemu posamezniku, ki mi je namenil kakršnokoli podporo. S toplo besedo ali prostovoljnim prispevkom. Tu bi morda samo še enkrat poudarila, da nisem ničesar zahtevala ali pričakovala."

Vir: revija Avenija