Inja Zalta se je zahvalila in razložila, zakaj je javno prosila za pomoč

Inja Zalta se je zahvalila in razložila, zakaj je javno prosila za pomoč (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
24. 3. 2020

Mlada igralka Inja Zalta je pred kratkim presenetila, ko je prek svojega Instagram profila zaprosila za pomoč.

Pogumno je razkrila svojo stisko, marsikdo se je odločil, da ji pomaga, tako da je nekaj sredstev zbrala. Zdaj pa se je odločila, da podrobneje razloži, zakaj se je odločila za ta korak.

Odzvala se je na komentarje na svojem Instagram profilu in zapisala:

"Rada bi se zahvalila za vašo podporo. Presenetilo me je, da ste se odzvali v takem številu in sem za vsak komentar in doprinos zelo hvaležna. Očitno sem nekaterim od vas razbila sanje o mleku in medu ki se cedi v zabavni industriji in v Ameriki. Cena preživetja je v takem mestu zelo visoka. Stvari izgledajo navzven zelo lepe - in v večini primerov tudi so, velikokrat pa tudi niso.

Torej, znašla sem se v situaciji, ko enostavno nisem vedela, kaj naj naredim. Izselila sem se iz stanovanja in zaradi virusa so odpovedali in prestavili vsa snemanja in ostala sem brez vseh prilivov. Ja, vem, da tudi mnogi od vas in zares sočustvujem z vsakim in vsemi.

Odločila sem se za korak da vas prosim za pomoč, za (1?) evro če ga lahko kdo nakaže. Kavica pomeni simbolični prispevek, ki lahko prispeva kdor hoče. S tem dejanjem sem šla preko vseh svojih prepričanj in predvsem mojega ega in ponosa. Sama vedno rada pomagam.

Za delo v Ameriki sem dobila delovno dovoljenje ki mi dovoljuje zgolj in le to, da delam kot model/igralka. Če bi lahko opravljala kakšno drugo delo na strani, bi to naredila, saj sem tega vajena. A žel tega ne smem, ker so tukaj zelo stroga pravila glede priseljencev in bi mi takoj preklicali delovno vizo.

Res mi je žal, da sem vam razbila sanje o tem, kako naj bi življenje "uspešnih" ljudi izgledalo. In, ja, prav imate - kdo sem jaz da vas prosim za pomoč? Sem zdrava, in v istem zosu kot vsi vi, kot vsi ostali.

Zahvaljujem se tudi vsem ki ste mi finančno prispevali. Vsak evro mi je v velik doprinos. Najlepša hvala iz vsega srca. Vsem želim vse dobro.