IN&OUT: Posneli prvi videospot!

Vir: Govori.se
12. 12. 2012

Fantovska glasbena skupina IN&OUT, ki je na slovenskem X Factorju navdušila z obdelavo skorajda ponarodele rokerske himne Od višine se zvrti, se je zaradi izjemnih odzivov gledalcev in poslušalcev odločila, da bo to tista prava pesem, za katero bodo posneli prvi videospot v karieri. 

Zanimivo je, da videospot za omenjeno pesem sploh še ne obstaja (spomnimo, da je original leta 1986 na istoimenskem albumu izdala skupina Martin Krpan, v nekoliko trši različici pa jo poznamo v poznejši izvedbi Vlada Kreslina in Siddharte), kar je bil dodaten razlog za njihovo odločitev.

Za sodelovanje so se dogovorili z mladim in perspektivnim mariborskim režiserjem Tinetom Matjašičem. Snemanje je potekalo dva dni na dveh različnih lokacijah: prvi dan na Kalvariji v Mariboru, drugi dan pa na Meljskem hribu, kjer so z veseljem poprijeli vsak za svoj inštrument, na bobnarski stolček pa povabili mentorja, menedžerja in prijatelja Aleša Uranjeka.

Med snemanjem videospota so fantje prehodili 455 stopnic in imeli popolnoma premočene čevlje, saj je dan pred snemanjem deževalo.

Poleg gostov (tekača, mame z otrokom, starejšim parom in dvema psoma) se v spotu pojavi tudi zmagovalka X Factorja Demetra Malalan.

Z zadnjo sceno so fantje pokazali, da so prava skupina, ki pa v prihodnje želi ustvarjati tudi avtorsko glasbo, kar bodo dokazali s prvim albumom, ki naj bi predvidoma izšel februarja 2013.

Priporočamo