In&Out: Ženske spravljajo ob pamet

Vir: Lea
1. 7. 2012

Čedalje bolj priljubljena fantovska skupina IN&OUT, ki je nastala kot plod resničnostnega šova X Factor, trenutno osvaja srca punc in žensk po Sloveniji. Mladi fantje so na dobri poti, da osvojijo glasbene odre in uresničijo že dolgo napovedovan prihod fantovske skupine, ki jih trenutno pri nas primanjkuje.

Skupina je nastala na pobudo članov žirije, ki so združili štiri obetavne pevce v odlično skupino. Alen Luka, Lovro, Tim in Toni so se po prvih nastopih odlično ujeli in nadaljujejo v novem zagonu, čeprav jih je usoda od želje po samostojni pevski karieri popeljala na skupno pot.

"Bil je lep sončen dan, ko nas je Toni poklical in nas povabil na otroški šampanjec, in po treh popitih litrih smo se odločili, da postanemo skupina. (smeh) Zdaj pa šalo na stran, saj vsi vemo, da smo kot skupina prvič nevede stali skupaj v tandemu na X-kampu, ko so nas poklicali nazaj na oder in predlagali, da postanemo skupina," povedo fantje.

"Najprej se nam je ideja o skupini nekoliko upirala, saj nismo vedeli, kaj to pomeni. Ali bomo postali 'pocukran boybend' ali kaj podobnega? A nam je ta misel kar hitro pobegnila, saj smo se naenkrat zavedali, da imamo možnost ustvariti nekaj novega, inovativnega in kakovostnega na slovenski glasbeni sceni. Ta misel nas združuje, povezuje, da ostajamo to, kar smo, zaradi česar se odlično razumemo."

Kot eno

Pri vseh fantih je bila začetna želja ista: predstaviti se kot pevec v najbolj gledanem resničnostnem šovu pri nas. Seveda si glede prihodnosti vsi puščajo odprta vrata in živijo za trenutke, ki jih povezujejo.

"Za solistično kariero imamo vsi štirje enake možnosti in voljo, ampak nas IN&OUT tako navdušuje, da že res komaj čakamo, da začnemo delati, koncertirati, pisati pesmi itd. Vsi imamo skupne cilje in želje, ki jih bomo na vsak način, prek vseh meja poskušali uresničiti," dodajo.

"Zavedamo se, da na slovenskih tleh manjka fantovska skupina, zato smo se zadeve zelo resno in razumno lotili, saj ne želimo biti muha enodnevnica. Želimo delati glasbo za več generacij, saj v prihodnosti nameravamo delati, vse od hard rocka, pop-rocka, soul-rocka, r'n'b do miksa vseh teh. Karkoli nam je in bo všeč," so si enotni.

Čeprav prihajajo iz različnih krajev, jim to ne povzroča preglavic pri trdem delu, ki jih trenutno čaka. "Kraj in čas sta najmanjši oviri pri ohranitvi IN&OUT kot skupine, medtem ko nam največjo težavo delata konstantno prazen hladilnik in vrsta pred straniščem." (smeh)

Prevzetni?!

Z nastopom v šovu so fantje postali prepoznavni na vsakem koraku. To jih ne obremenjuje, saj se zavedajo, da je to del tega posla.

"Prepoznavnost ima slabe ter dobre strani. Slabih se navajamo, medtem ko poskušamo dobre čim bolje izkoristiti. Naše družine so se tako kot mi morale na vse navaditi. Imamo pa srečo, da nas vsi podpirajo – čez domačo podporo je ni."

Fantom pa ne manjka niti oboževalk, ki jih je iz dneva v dan več. "Ljudje nas ogovarjajo na vsakem koraku in zdi se nam zelo lepa gesta, če smo deležni kakšnih iskrenih mnenj ali česa podobnega, saj nam to pomaga razumeti ljudi, ki nas podpirajo. Tudi kakšno zelo pikantno in nespodobno povabilo se brez težav znajde v naših elektronskih poštah. (smeh) Doživeli smo tudi kar veliko zanimivih prigod, glede na to, da je minil relativno kratek čas, odkar smo postali prepoznavni med oddajo. Na realnost smo že zdavnaj pozabili. Kar se tiče hrane, je ni čez domačo kuhinjo. (smeh) Je pa znanih veliko primerov, ko ljudje postanejo prevzetni, ampak verjamemo, da pri nas te težave ne bo, saj s preprostostjo poskušamo delovati ravno obratno. Moramo pa nujno omeniti gospo Mirjam in se ji zahvaliti, saj nam vsakič, ko pridemo v pekarno, speče nekaj novega, posebej za nas, tako da odhajamo na vaje s prepolnimi želodci in nasmeški."

Zadnja beseda - glavni je Kori

Fantje se med seboj odlično razumejo, čeprav so različno stari. Se je pa tudi v njihovi skupini našel glavni akter, čigar beseda pri nasvetih in idejah zagotovo veliko šteje. "Največ izkušenj ima zagotovo Kori, zato nam njegovi nasveti pridejo zelo prav. Je poln dobrih idej in predlogov, ki jih velikokrat upoštevamo, a na koncu odločitev pade na vse štiri."

Vsi so še samski!

Na srečo vseh oboževalk so vsi štirje fantje še samski in svojo ljubezen iščejo z odprtim srcem.

"Veliko je vzajemnih simpatij, ampak smo še vsi neoddani. (smeh) Vsak od nas doživlja ljubezen drugače. Smo pa samski, tako da nam ta vrsta ljubezni za zdaj še maha iz daljave. Trenutno se moramo osredotočiti na delo. Vse drugo pa se zgodi samo od sebe."

Glede na to, da je prihajajoča slava za začetnike lahko obremenjujoča, se fantje zelo dobro soočajo z resničnostjo. Njihov glavni cilj je ostati takšni, kot so, čeprav marsikoga slava precej spremeni.

"Tako kot se je cirkus z leti spreminjal, se tudi ljudje, ki se jih ta oklepa, je pa veliko odvisno od posameznika, kako se sooča z bliskovito slavo. Mi smo se na začetku odločili, da prevzetnost ne bo naš madež," dodajo.

"Tudi mediji prispevajo velik delež in spremljanje teh je še ena takšna stvar, ki jo poskušamo pozitivno izkoristiti. Najprej smo spremljali tudi različne forume, bloge itd., saj je vsakega zanimalo, ali oddajamo dobro energijo in puščamo dobre vtise, a slej ko prej naletiš na veliko nepotrebne negative, zato tega ne počnemo več oziroma se samo še nasmejimo, če kaj zasledimo."

Na skupni dopust

V tem času so Alen Luka, Lovro, Tim in Toni spoznali, da morajo izkoristiti novo priložnost, ki se jim je odprla z nastopom na televiziji.

"Nastopi na televiziji so nas dobesedno postavili pred vrata, od nas pa je odvisno, ali bomo vstopili, in mislimo, da že vsi vemo, kakšen je odgovor, saj so koraki že na drugi strani. Po šovu nas čaka trdo delo, in če bo vse po sreči, bo še nekaj časa ostalo za trdo delo. Mogoče bo ostalo še kaj časa za počitnice. Tudi to smo se pogovarjali, da si bomo ob vsem delu in tempu privoščili malo odklopa. Mogoče še celo skupaj z drugimi tekmovalci iz šova."

Priporočamo