Bernarda Marovt - edina, ki je Helmutu Newtonu rekla ne!

Bernarda Marovt - edina, ki je Helmutu Newtonu rekla ne! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
21. 10. 2015

Bernarda Marovt je lepotica tudi v duši, vedenju in razmišljanju. Zato ne čudi, zakaj je prav njej uspelo krojiti manekenski vrh in osvojiti številna priznanja – mis Jugoslavije, top model Evrope in najbolj fotografiran obraz na svetu.

Za revijo Senso je med drugim povedala, zakaj se ni pustila sleči svetovnemu fotografu Helmutu Newtonu, ki je gole fotografiral skoraj vse druge znane svetovne manekenke:

"Ker tega nisem potrebovala. Vse ženske, ki jih je fotografiral, so takoj rekle ja. Jaz pa se nisem tako odzvala. To je bila največja injekcija za tega gospoda, ker se do takrat še ni zgodilo, da bi mu katera rekla ne," in dodala:

"Lahko rečem, da sem bila edina, ki tega ni storila. Ni bilo nalašč. Poklicali so me iz agencije in mi rekli, da bom delala s Helmutom Newtonom in da bo super. Če imaš njegovo fotografijo ali poveš, da si z njim delal, imaš povsod odprta vrata. Nisem poznala njegovega načina dela, samo približno sem vedela, za kaj gre. Ko sem vprašala, za kakšno fotografiranje bo šlo, sem na drugi strani dobila odgovor, kako to, da ne vem, da Newton fotografira gole manekenke. Potem sem jim rekla, da tega jaz ne počnem. Odziv na drugi strani je bil buren, z očitki, da druge leta čakajo na to priložnost, jaz pa jo zavrnem, zato nisem normalna. Rekla sem, da pač ne bom delala z njim. Tako se je začelo. Fotografu so morali sporočiti, da model z imenom Bernie noče delat z njim. Ni mu bilo jasno, da nekdo ne želi sodelovati z njim, in zahteval je, da me vseeno pripeljejo, hotel je ravno mene."

Preberite več na Sensa.si