Intervju z Melani Mekicar in Blažem Švabom: Prej se nista poznala, a zdaj se odlično razumeta

Intervju z Melani Mekicar in Blažem Švabom: Prej se nista poznala, a zdaj se odlično razumeta (foto: Foto: Adrian Pregelj) Foto: Adrian Pregelj
Vir: Story
18. 4. 2021

Novi voditeljski par Blaž Švab in Melani Mekičar je navdušil. Med njima je tako dobra energija, kot bi se poznala že dolgo, a se pred sodelovanjem sploh nista …

Nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti, bo vsak petek na nacionalni televiziji. Orkester vrhunskih glasbenikov bo v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi poskrbel za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe – od popularne do narodno-zabavne, predvsem pa bo vse v živo! V tekmovalnem delu pa bomo v pomladanski sezoni spremljali slovenske glasbenike v glasbenem kvizu na temo 30 let glasbe v samostojni Sloveniji. Ob humorju, ki bo izhajal iz najširših tematik našega vsakdana, pa se nam bodo v oddaji ob posebni spremljavi didžeja pridružili tudi pevci s svojih domov.

Kako sta sploh začela sodelovati?

Blaž: Z Juretom Karasom sva začela ustvarjati novo zabavno glasbeno oddajo. Že prej sva namreč sodelovala pri Silvestrskem pozdravu in pri silvestrski oddaji Adijo, 2020! Ko sva sestavljala ekipo, sva imela v mislih tudi sovoditeljico, in Melani Mekičar nas je očarala s svojo simpatičnostjo in profesionalnostjo. Melani iz srca želim, da bi čim bolj uživala v novi vlogi, da bi se zabavala in spoznala čim več zanimivih ljudi. Stopila je v zahteven, a hkrati zelo očarljiv svet. Kolikor opažam, se je tega lotila zelo dobro.

Melani: Blaž me je opazil na Instagramu, me poklical in mi predstavil koncept oddaje, ki me je popolnoma navdušil. Imeli smo kar nekaj testnih snemanj, preden je padla dokončna odločitev, da postanem njegova nova sovoditeljica. Moram priznati, da se mi je že od prvega srečanja v živo delo in vodenje z njim zdelo zelo naravno in neprisiljeno. Mislim, da so to sproščenost začutili tudi oni, kar je verjetno pomagalo pri končni izbiri.

Blaž, je tvoja draga kdaj ljubosumna, ker so okoli tebe vedno same lepotice?

Blaž: Ona jih izbira. (smeh) Pravzaprav je v tej šali tudi nekaj resnice. Moja draga si želi, da so ob meni simpatične punce, predvsem pa, da so to osebe, ki imajo določene vrednote in osebnostne vrline. Kar se lepotic ob meni tiče je moja draga zahtevnejša kot jaz in zelo neprizanesljiva.

Ustvarjalci oddaje ste sami stari mački dobre zabave in se znajdete v tej vlogi. Pa imate kljub temu kaj treme?

Blaž: Treme, nervoze, pomislekov in dvomov. Vsega veliko. Ustvarjanje nove oddaje sredi epidemije je izredno zahtevno delo. Vse je nepredvidljivo. Veliko vsebin smo morali odstraniti in jih hranimo za poznejše sezone.

Je pripravljati oddajo med korono težje kot sicer?

Blaž: Mnogo težje. A z veliko mero previdnosti in z upoštevanjem ukrepov se marsikaj da. To smo dokazali. Odgovorno smo pristopili in se prilagodili novim časom. Konec koncev ljudje potrebujejo razvedrilo in si ga tudi zaslužijo. Moramo jim dati največ, kar v danih pogojih lahko.

Melani, si bolj radijka, kaj pričakuješ od nove vloge? Boš presedlala na male zaslone?

Melani: Izredno uživam v obojem in vesela sem, da imam možnost delati na televiziji in radiju hkrati. V bistvu sem veliko bolj domača pred kamerami kot pred mikrofonom. Že nekaj let na malih zaslonih bodisi plešem, bodisi igram in obožujem ta svet. Radijka sem dejansko šele dobre tri mesece, vendar sem se v tem kratkem času zaljubila v to delo. Od nove voditeljske vloge pričakujem predvsem ogromno novih izkušenj na vseh področjih. Prav zares se iz prve roke učim od najboljših v poslu pri nas.

Imaš mogoče tremo pred takim izzivom?

Melani: Absolutno. Sicer je to bolj ali manj pozitivna trema, ki je nujno potrebna za dober nastop, saj to pomeni, da ti ni vseeno. Pričakovanja so velika in ekipa okoli mene je zelo izkušena, zato definitivno čutim kar nekaj pritiska. Za vsakega bi bila njihova prva televizijska voditeljska vloga stresna, ko pa je to nekaj tako velikega in zahtevnega, kot je oddaja V petek zvečer, za povrh pa še na nacionalni televiziji, mislim, da ga ni junaka, ki ne bi občutil nekaj treme.

Blaž Švab, Melani Mekicar

Se tudi sicer z Blažem dobro razumeta? Glede na to, da se od prej ne poznata?

Melani: Z Blažem se ne poznava od prej in sva se v živo spoznala šele pred dobrim mesecem. Opravljava delo, kjer je treba veliko sodelovati, se pogovarjati ter iskati dinamike. Mislim, da sva si postavila super osnovo za nadaljnje grajenje. Časa za spoznavanje bo še na pretek in upam, da se bova kmalu lahko usedla ob kakšni kavi na terasi kavarne. Pa za spremembo brez računalnikov ali kamer pred sabo.

So se med snemanji pojavljala kakšna nesoglasja ali ste se kot ekipa vsi dobro ujeli?

Blaž: Šele začeli smo. Za nesoglasja ni bilo časa. Stremeli smo samo k rešitvam. Na prvih snemanjih smo se imeli presenetljivo lepo. Vsi smo uživali. Prvič sem za kamerami videl plesati snemalce. Ampak nisem prepričan, ali so plesali, ker jim je bila tako všeč glasba ali voditeljica.

Melani: Jaz pa mislim, da so bili tako navdušeni, ker so spet videli Blaža. (smeh) Mislim, da je bila energija na snemalnih dneh do zdaj zelo pozitivna in zagnana. Vsi smo že komaj čakali, da se začne, hkrati pa je to čisto svež projekt za celotno ekipo. Zato je bilo občutiti še posebno vznemirjenost in energijo v zraku, čeprav kakšna stvar ni potekala popolno ali točno po načrtu.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Adrian Pregelj

Nova Story že v prodaji

Story