Intervju: Zmagovalec Survivorja je Alen Perklič!

2. 12. 2016

Zmagovalec letošnjega Survivorja je 24 - letni Alen Perklič, ki si je s finalnim bojem prislužil nagrado 50.000 evrov. Tik po zaključku oddaje je svoje prve vtise strnil tudi za naš portal in povedal ...

... da bo svojo prepoznavnost poskušal kar se da dobro izkoristiti. Po njegovem mnenju je pozitivna plat šova veliko znanja o marsičem, ki ga je osvojil med bivanjem na filipinskem otoku. "To je moja motivacija za naprej. V oddaji sem se veliko naučil, zato bi tudi v prihodnje rad gradil na tem" nam je namreč povedal Alen. 

In ko smo ga povprašali o tem, kdaj mu je bilo najtežje, je kot iz topa izstrelil, da je najtežje trenutke preživljal med šestim in desetim dnem. "Takrat sem porabil vso svojo energijo. Težko je bilo tudi dva tedna od prihoda, ko sem prišel v popolnoma novo pleme. S tem sem namreč izgubil vse stare zaveznike in na neki način, začeti znova" je še povedal. 

Sicer pa Alen ni popolni tujec športnim veščinam. Šport ga namreč spremlja že vse od mladosti, saj je kot osnovnošolec treniral atletiko in svoje športno znanje delil tudi kot član šolske rokometne reprezentance. Njegovo ljubezen do športa je v srednji šoli nadgrajeval z odbojko, 'ultimate frizbijem' in tudi športnim plezanjem. Kljub temu da se v teh mesecih posveča študiju, pa se želi v prihodnje odpraviti tudi globlje v gore in se pripraviti za alpinista. 

Alen, ki je bil sicer kot zadnji razglašen za finalista, se je v finalni oddaji pomeril z Majo in Sandijem. Ti trije tekmovalci so se  v minulih mesecih najbolje odrezali v ključnih bojih in se s tem prebili vse do zadnjega izziva, katerega je najbolj prestal svetlolasi 24 - letnik. Kljub temu, da so bili slovenski gledalci vse do zadnjega razdeljeni glede tega, kdo bo po njihovem mnenju zmagal, je bil Alen po razglasitvi, deležen velike podpore, k temu pa morda pripomore tudi dejstvo, da se je v preteklih mesecih Sandi s svojo posebno taktiko - vsaj po forumih sledeč - slovenskim gledalcev najbolj prizameril.