Irena Rovanšek dela od jutra do večera

1. 3. 2015
Deli
Irena Rovanšek dela od jutra do večera (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Konec preteklega leta je nekdanja tekmovalka šova Gostilna išče šefa Irena odšla na samostojno pot in v Tržiču prevzela Gostilno Pr' Krvin. Čeprav v delu uživa, pa je ugotovila, da je tudi zelo naporno.

Irena po štirih mesecih dela od jutra do večera pravi: "Sem zadovoljna, saj uživam v delu, gostinstvo je zagotovo težak kruh, ampak če vse skupaj počneš z veseljem in ljubeznijo, gre." Z odprtjem svoje gostilne je Irena uresničila sanje, a to ne pomeni, da še ni nehala sanjati: "S sanjami je po mojem mnenju tako, da ko se ene uresničijo, pridejo druge. V življenju si postavimo cilj, ko ga uresničimo, si zastavimo drugega. Sicer pa sploh ne razmišljam, kaj bo v prihodnjih petih letih, želim pa si še naprej početi stvari, ki me osrečujejo." Irena, ki je po izobrazbi strojnica, se je kuhanja priučila in o svojih kuharskih sposobnostih pravi: "Nikoli nisem rekla, da znam vse skuhati. Vsega nikoli ne znamo. Meni manjka še ogromno znanja in izkušenj, zato se veselim vsakega novega izziva, da se naučim časa novega. Pri tem mi pomagajo tudi prijatelji, nekdanja sotekmovalca Teja in Jani, brez katerih mi zagotovo ne bi uspelo danes biti tu, kjer sem. Drugače pa, ja, delam od jutra do večera, razen ob ponedeljkih, ko imamo zaprto. Pa še takrat je delo s papirji, inventuro in nabavo. Ampak zdaj je lažje, ker mi pri vsem tem pomaga partner Jan. Dopoldne dela pri meni v gostilni, popoldne pa doma v avtomehanični delavnici." S fantom imata v prihodnosti v načrtu tudi poroko, a za zdaj pravita: "Za poroko je še ogromno časa, zdaj je veliko več ciljev, katerim morava dati prednost in si jih želiva uresničiti prej." Predvsem pa ves svoj čas vlagata v gostilniško dejavnost, za katero sta ugotovila, da zahteva veliko časa in odrekanja.

EDINSTVENA PONUDBA

Irena pove, da ima na voljo posebne jedi, sestavljene le za njeno gostilno: "Pri nas nimamo jedilnih listov, ampak imamo dnevne ponudbe, tako imamo lahko ves čas sezonsko hrano in vedno vse sveže. Čim več poizkušamo delati iz lokalnih sestavin in pripravljati slovenske jedi, med slaščicami pa se najde tudi kakšna, ki ni tipična slovenska."

NINA KEDER