Irena Yebuah Tiran je začela teči zaradi nesreče prijateljice

Irena Yebuah Tiran je začela teči zaradi nesreče prijateljice (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
7. 11. 2018

Čeprav je njeno življenje neizbežno povezano z glasbo, je simpatična mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran že dolgo tudi navdušena športnica.

“Misli najlaže zbistrim med tekom,” nam je zaupala Irena, ki je imela v preteklih dneh res veliko dela, saj so bile priprave na pustolovski muzikal Madagaskar, ki je 29. septembra prišel na oder Špas teatra, v polnem teku. Ob teku se tako vsak za nekaj časa odmakne od likov in odra ter se prepusti naravi.

“Začela sem pred 15 leti. Vse od takrat pa tečem vsaj petkrat na teden, po deset kilometrov. Sprva sem tekmovala na polmaratonih, zdaj pa tečem že maratone,” ponosno pove glasbenica, ki je začela teči po hudi nezgodi svoje dobre prijateljice. “Vse se je začelo po nesreči prijateljice. Nekaj časa je bila v komi, zame pa je tek postal nekakšen pobeg. Med gibanjem sem preganjala slabe misli in se polnila z energijo, pozitivo,” razkrije Irena.

Te dni so njene misli usmerjene predvsem v muzikal Madagaskar, ki je nastal v koprodukciji NAGP produkcije in Špas teatra. V predstavi se bo glasbenica prelevila v vlogo nilskega konja Glorie, zaradi česar bo poplesavanje po odru prav poseben izziv. “Moj lik je precej obilen,” z nasmehom pove Irena in prizna, da prav zato hitro izgubiš občutek za gibanje. Sicer ji plesni koraki ne povzročajo težav, saj z velikim veseljem zapleše na plesišču.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Igor Zaplatil, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story22/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 22/2018

Story 22/2018, od 11. 10. 2018