Irena Yebuah Tiran: V petih mesecih prevozila več kot 20.000 kilometrov

Irena Yebuah Tiran: V petih mesecih prevozila več kot 20.000 kilometrov (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
14. 5. 2017

Zaljubljena je v glasbo in v svojo družno. A prav usklajevanje med enim in drugim je izziv, s katerim se je na svoj način spopadla tudi pevka Irena Yebuah Tiran, ki vsaj toliko kot doma nastopa na odrih v tujini.

Spregovorili sva o tem, kako je kot mlada mamica iskala ravnotežje med koncerti v Parizu in časom, ki ga je želela preživeti s sinovoma Juretom in Lukom, ter kako je z novim avtomobilom v zadnjih petih mesecih prevozila več kot 20 tisoč kilometrov.

"Pred kratkim sem se lahko prepričala, kaj pomeni, da imaš res dobro vozilo. Tako lahko zavaruješ sebe, pred drugimi pa se bolj težko," sva o tej temi začeli klepetati z Ireno, ki se večkrat tedensko odpravi proti Dunaju ali Salzburgu, prav zaradi tega pa je bila priča že številnim nevarnim okoliščinam na cesti.

"Če bi zadela na loteriji in bi imela veliko denarja, bi bila moja prva investicija v voznika. Vožnja mi je res mučna. No, zdaj, ko imam boljše vozilo, mi je lažje in sem veliko manj utrujena, kot sem bila prej. Se pa še vedno težko odločim za to, da kje prespim. Če imam naslednji dan opravke kje v tujini, se seveda odločim za prenočitev, sicer pa imam veliko raje to, da se zbudim v svoji postelji," nam je pojasnila Irena, ki jo na poti včasih spremlja tudi kdo od domačih.

"Ko sta bila otroka mlajša, sta me redno spremljala na nastopih. Imela sem tudi luštno varuško, ki je bila z mano, kamorkoli sem se odpravila. Ko je bil mlajši sin star sedem mesecev, sem nastopala v Parizu. Takrat je šla moja varuška z mano za pet tednov v Francijo. Čez dan sem bila na vajah, ona pa je pazila Lukca. No, starejši sin, ki je bil takrat star štiri leta, je bil v tistem času najprej pri očetu, pozneje pa se nam je tudi on pridružil v Parizu," je pojasnila Irena.

Dodala je, da jo je po premieri tam obiskalo veliko ljudi. "Moj urnik je bil takšen, da sem imela vsake tri dni predstavo, dva dni vmes pa prosto, zato smo si v tistem času z obiski ogledovali Pariz. Velikokrat me je na Dunaju obiskala tudi mama, še posebej, ko sem imela kakšne daljše projekte, ko otroka še nista bila v šoli. Takrat sem ju vedno vzela s sabo. Ko je bil moj starejši sin star dva meseca, sem na primer pela na Borštnikovem srečanju. Ko je bila odjavna špica, sem bila jaz že v hotelu in dojila naprej," se je enega od dogodkov spominjala Irena.

Večkrat se je zgodilo tudi, da so se z družino odpravili na 'skupne turneje'. "Še lani sem imela nastop v Salzburgu, kamor smo šli vsi skupaj. Najprej smo se ustavili na Dunaju, kjer smo ostali tri dni, potem pa naprej v Salzburg za tri dni, od tam pa domov. Pa tudi v Budimpešti je bila družina z mano, ker sem tam nastopila na festivalu ... Moram reči, da je to, ali se mi pridružijo, odvisno od tega, kako naporne stvari me čakajo. Če so manj obsežne in manj naporne, jih z veseljem vzamem s sabo, če pa imam težke stvari na urniku, imam vseeno rada svoj mir," je še dodala.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story19/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 19/2017

Story 19/2017, od 04. 05. 2017