Iris mokrih sanj

Iris Mulej in fotograf Aleš bravničar (foto: www.playboy.si / Nova) www.playboy.si / Nova
Vir: Govori.se
17. 7. 2009

Lepotica Iris Mulej, ki ob svojem Črtu zadnje čase dobesedno žari, je očitno kraljica moških mokrih sanj. Sodeč po slovenskem Playboyu vsaj.

Iris je namreč fotograf Aleš Bravničar postavil pred svoj znameniti objektiv in jo z nekaj pomoči stilistov in vizažistov ovekovečil v Playboyevi rubriki, kjer slovenski Playboyevci predstavljajo znane slovenske lepotice.

Pri vrhunskih manekenkah, zraslih na slovenskih tleh, nikakor ne moremo mimo ene najbolj prepoznavnih lepotic Iris Mulej. Ni namreč le ena od uspešnejših slovenskih manekenk, ampak ima tudi izredno izpiljen bonton in pravila nastopanja, poziranja in sodelovanja z mediji. Za seboj ima že danes izjemno pot, polno bogatih izkušenj.

Od samega začetka pri 16 letih, ko je na povabilo Barbare Misson nastopila in zmagala na izboru za miss Kopra, pa do danes se lahko pohvali, da je sodelovala z zavidljivimi imeni iz lepotne industrije. Omenimo le najvecje dosežke: Iris je Pantenov obraz Slovenije, že osem let je prepoznavna podoba v reklamah znamke Lisca, na svetovnih sejmih se pojavlja ob boku jaht Sunseeker, sodeluje z modno agencijo Bronz, nekaterimi agencijami v Ameriki in italijansko agencijo Urban. Prek zadnje je nekaj let delala in živela tudi v evropskem modnem epicentru Milanu.Za večino teh agencij je njen posrednik moški iz slovenske manekenske elite - Alen Kobilica.

Po že omenjeni zmagi za naslov miss Kopra je Iris ostala dejavna tudi na takšnih tekmovanjih. Teh je preveč, da bi lahko vse našteli, zato smo jo prosili, naj omeni le tista, ki ji pomenijo največ: "V Nemčiji sem na tekmovanju za Model of the World 2000 prejela naziv Model of the World Fotogenic, naslednje leto sem na svetovnem tekmovanju v Turčiji dosegla drugo mesto in postala prva spremljevalka Model of the Universe 2001. Nato je sledilo pomembno slovensko tekmovanje, Miss Universe Slovenije 2002, na katerem sem zmagala, na svetovnem tekmovanju Miss Universe 2002 v Portoriku pa sem bila izbrana za miss best figure 2002. Šest punc nas je bilo na tem tekmovanju izbranih še za best legs 2002 (najboljše noge).Leta 2006 pa sem postala miss Slovenije."

Toliko nastopov, toliko titul in toliko različnih delovnih izkušenj, vsaka s svojo ekipo, na drugi lokaciji, z drugačnimi zahtevami. Le kateri poslovni uspeh od vseh naštetih ji je najbolj ostal v spominu? "Nedvomno snemanje reklame v Pragi in fotografiranje na Malorki, oboje za Pantene Pro V. Ker je bila to moja najbolje plačana kampanja z najbolj profesionalno ekipo ljudi, kar sem jih kdajkoli spoznala. Režiral je David Johnson, sicer znani hollywoodski režiser, fotograf je bil Čeh Goran Tacevski, eden najboljših v Evropi. Vsi so z mano delali kot z največjo zvezdo. Meni je bilo kar nerodno," v smehu pove Iris, ki v prostem času kreira in šiva obleke ter oblikuje nakit, po tiho pa goji tudi željo, da bi nekoč zaigrala v filmu.

Svoj prosti čas trenutno namenja prenovi stanovanja (sama beli stene in privija okrasne letvice), sprehodom, razvajanju v salonih Cat in izpopolnjevanju tena v njej že čisto domačih studiih Sun For You. Preden jo seveda ujame pravo sonce. Tega bo med dopustom lovila po hrvaški ali italijanski obali, kolikor ji bo pač dovolil čas, nato pa se bo morala spet zapoditi v profesionalne priprave za novo sezono nastopov. Ja, profesionalne priprave, ki zahtevajo tudi športno prehrano in intenzivne treninge. Iris s tem nima težav, saj zanjo skrbijo osebni trener Miha Zajelšnik, Miha Zupan (Aminosport), Katja Fašink, znamka Dimensione Danza in vrhunska kozmetična znamka Sothys, tako da nas bo prelestna Iris še dolgo privlačila s prožnim telesom in dolgimi, dolgimi nogami ...

Foto: Aleš Bravničar
Tekst v Playboyu: Darjo Hrib
Asistent fotografa: Matej Mitruševski
Licenje: Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja Max Factor
Stiliranje: Inja Savski
Hlacke, bodiji in športne nogavice American Apparel, očala Miro Design, hlačne nogavice La Perla, nakit Dyrberg/Kern

Za prijaznost se zahvaljujemo Boštjanu iz Muzeja Nostalgija.