Iris Mulej in Črt Slavec: Imela sta zasebno plažo

Iris Mulej in Črt Slavec: Imela sta zasebno plažo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
31. 7. 2012

Manekenka Iris Mulej in njen fant Črt Slavec se vsaj enkrat na leto odpravita na daljši dopust, letošnje poletje pa sta začela z oddihom na grškem otoku Rodos. Čeprav prisegata na aktivne počitnice, sta se za nekaj dni prepustila tudi poležavanju na plaži luksuznega hotela, kjer sta imela svoj zasebni zaliv.

"Imela sva se fantastično, obiskala sva veliko zanimivih krajev, od jezera Epta Piges, do katerega prideš skozi ozek in temen predor, do doline metuljev Petaloudes, pa znanega mesteca Lindos, romantičnih term v Kallithei, glavnega mesta Rhodes do prelepih znanih plaž," svoja doživetja na potovanju opiše Iris, ki si je s Črtom za potepanje po otoku najela malega, vendar zelo zmogljivega odprtega terenca, ki ju je brez težav popeljal čez peščene plaže in prek skalnatih poti, kjer nihče ni zmogel niti upal z avtomobilom.

Ker sta po naravi oba avanturista, včasih zelo rada tudi tvegata, zato sta veliko raziskovala in prišla tudi do težje dostopnih lokacij, ki pa so poplačale ves trud s prekrasnim razgledom in seveda vrhunskimi fotografijami. Čeprav je bil oddih večinoma aktivno obarvan, saj sta vstajala med šesto in osmo uro zjutraj ter se potepala po otoku, pa sta se zadnjih nekaj dni popolnoma prepustila lenarjenju, poležavanju na peščenih plažah in razvajanju v luksuznem hotelu v Kallithei. "Tam sva imela privat zaliv in plažo, čeprav nisva ravno izkoristila celotne all inclusive ponudbe, ki sva jo plačala.«

Iris pa je bila bolj kot nad luksuznim tretmajem navdušena nad vsemi lepotami otoka, ki sta jih s Črtom imela priložnost videti. Med drugim jezero Epta Piges, do katerega je dostop možen le skozi skoraj 200 metrov dolg, ozek in popolnoma temen predor. »Po tleh teče majhen potoček, zato se moraš sezuti in v popolni temi se prebijaš naprej, ne vidi se popolnoma nič. Predor je zelo ozek, nizek in se zadnjih sto metrov začne še manjšati, tako da je Črt proti koncu moral hoditi sklonjen s pokrčenimi rameni."

Obiskala sta tudi med turisti izjemno priljubljeno dolino metuljev Valley of Butterflyes Epta Piges, ki je dolga nekaj kilometrov, po Irisinih besedah pa je videti kot pravljična dežela, prepredena z malimi tlakovanimi potkami in potočki, na listih in lubju dreves pa je na tisoče metuljev, ki vse leto spijo in se prebudijo le za dva meseca v letu.

Seveda pa brez zabave njuno potovanje ne bi bilo popolno, zato sta se v glavnem mestu Rhodes prepustila nočnemu življenju. "Mesto, ki živi od jutra do večera in ponoči naprej do novega jutra. Ni bilo ure ali kafiča, kjer ne bi bilo na kupe ljudi. Kar trikrat sva ga obiskala in se sprehodila skozi vrvež, kafič ob kafiču na levi in desni, ulice, polne ljudi, žurke v klubih in na ulicah. Tri noči pa sva žurirala v najbolj znanem klubu Colorado, kjer so vrteli vse svetovne hite. Najbolj atraktivno pa je bilo, ko so v živo nastopali različni solo pevci in skupine ter izvajali svetovne uspešnice, za piko na i pa so poskrbele še seksi plesalke."

Z domačini sta hitro navezala stik, saj so po njunih besedah zelo prijazni in sproščeni, na trenutke še celo preveč. "Malo naju je zmotilo le to, da se skorajda nihče ne drži nobenih pravil. Tako na cesti, kot tudi pri delovnem času, saj napis na vratih trgovin ne pomeni tudi dejanskega stanja. Prav tako skoraj nihče noče izdajati računov, in čeprav veš, da te vsak hoče prinesti okoli, mu na koncu to tako ali drugače tudi uspe."

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story