Iris Mulej je zaradi dojenja dobila mastitis

Iris se je soočila z 
mastitisom, a se začetno 
stanje k sreči ni razvilo 
v kaj hujšega.  (foto:  Sabina Tomažič/Foto trenutki) Sabina Tomažič/Foto trenutki
Vir: Nova
3. 1. 2017

Novopečena mamica, manekenka Iris Mulej, se je zadnje čase nekoliko slabše počutila, saj se je soočala s težavo, ki prizadene kar nekaj doječih mamic. Lahko bi bilo celo kaj hujšega, a k sreči so ji pomagali številni nasveti in pa tudi prav poseben pripomoček, tako da se ji je zdravstveno stanje kmalu izboljšalo.

Iris si je od vsega začetka hčerko Isabello želela dojiti, zato je bila zelo srečna, ko ji je to uspelo. "Na dojenje sem bila že med nosečnostjo psihično pripravljena in se tega zelo veselila. Vseeno pa sem se že prej pozanimala o tem, saj sem slišala, da imajo mamice lahko takšne in drugačne probleme. Zato sem si pripravila Aventove silikonske nastavke za bradavice, blazinice in Aventovo prsno črpalko za mleko," razloži Iris, ki so ji pri pripravah veliko pomagale tudi prijateljice, ki so že mamice in se spoznajo na razne izdelke.

"Nastavkov recimo sploh nisem potrebovala, potrebujem le blazinice, prsno črpalko pa sem potrebovala nekajkrat na začetku dojenja in pa pred kratkim, ko sem se seznanila z mastitisom. Vendar sem imela srečo, saj je bilo čisto na začetku. Po priporočilu patronažne sestre ter mamic z izkušnjami sem upoštevala nasvete in napotke, kako se ga znebiti, tako da sem bila že v treh dneh v redu," zaupa Iris, ki je zdaj veliko bolj pozorna in ravna preventivno, da jo tovrstne težave ne bi ponovno presenetile. Sicer pa je za obe, tako mamico kot hčerko, dojenje zelo enostavno in praktično. "Brez problema se podojiva tudi v javnosti. Z Admirjem se včasih hecava, da ima najina Isabella zelo zdrav 'fast food' oziroma zdravo hitro prehrano," še doda v smehu.

 BARBARA MAJIČ