Iris Mulej maja pričakuje novega družinskega člana!

Iris Mulej maja pričakuje novega družinskega člana! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
3. 1. 2019

Ena izmed naših najbolj priljubljenih in uspešnih manekenk Iris Mulej maja pričakuje novega družinskega člana! 

Z Admirjem se že neskončno veselita, da bo lahko držala sestrico ali bratca v naročju, pa komaj čaka tudi mala Isabella. “Admirju sva novičko povedali skupaj z Isabello, in sicer tako, da mu je Isabella odnesla ploščo, na kateri je pisalo: ‘Kmalu bom postala starejša sestrica.’ Admir me je nato s solznimi očmi vprašal: ‘A si noseča?!’ Ti trenutki so bili res prelepi za vso družinico. Srečo pa sva nato delila najprej vsak s svojo mamo,” nam je zaupala prve trenutke lepe novice Iris.

Story: Najprej še enkrat čestitke, draga Iris! V maju se vam pridruži nov član družine! Kdo ga najbolj pričakuje, mala Isabella?

Hvala za iskrene čestitke. Tako je, v maju se nam pridruži nov član in veselimo se ga prav vsi, vsak na svoj način. Admir pravi, da bo verjetno še ena punčka, ker ima do zdaj že dve hčerki, dveletno Alino in dveletno Isabello, in se rad pošali, da so mu hčerke usojene, jaz pa sem si na začetku želela fantka, zdaj pa mi je že vseeno. (smeh) Pustila se bom presenetiti, samo da je dete zdravo! Isabella pa je že ravno toliko stara, da razume, da bomo dobili še enega dojenčka, in se ga zelo veseli. Obenem pa si ravno ne zna predstavljati, kako bo vse potekalo, in zagotovo bo neizmerno vesela, ko bo v rokah držala svojega bratca ali sestrico, saj že kakšno leto občuduje vse dojenčke. Ko smo zunaj na sprehodu, jo moram prav vleči stran od mamic z dojenčki, ker bi jih najraje odnesla kar domov. (smeh)

Story: Če se ozreva na hitro nazaj v letošnje leto, vam je to prineslo veliko lepih stvari, kajne?

Res je, letošnje leto mi oziroma nama je prineslo veliko lepega, najbolj pa mi bodo ostali v spominu praznovanje mojega rojstnega dne, ko mi je Admir pripravil presenečenje in me zaprosil, ter res lepo družinsko potovanje in razvajanje v Benetkah. Za Isabello, predvidevam, je bil najlepši del potovanja tisti v Gardaland ter seveda za vse najlepša novička ta, da bomo dobili še enega družinskega člana.

Story: Med drugim vam je leto prineslo tudi zaroko. Admir vas je junija zaprosil, in to prav na vaši rojstnodnevni zabavi.

Ja, to pa moram priznati, da mu je prav lepo uspelo, saj nisem niti malce posumila, čeprav mi je potem priznal, da ni šlo vse ravno tako, kot si je zamislil. No, ampak meni se je vse zdelo popolno! Od izvedbe, izbranega trenutka do prstana, ki ga je izbral.Story: Očitno vam je prstan prinesel srečo, saj ste povedali, da vam je Admir povedal, da mora za srečo prstan vsebovati kamne.

Tako je, tega namreč nisem vedela in se mi zdi zelo lepo in pozorno od njega, da ve takšne stvari. Zato je verjetno tudi izbral prstan, poln diamantov in safirjev. In prstana se očitno res drži sreča!

Story: Že nekaj let z družino živite v prelepem mestecu ob morju, v Budvi v Črni gori. Ali kaj pogrešate Slovenijo?

Pogrešam Slovenijo, seveda. Vendar so to različna obdobja. Na primer poletja v Budvi so lahko res krasna, prav tako pa so tudi zime ob morju posebne, sončne in tople. Vendar pa mi vseeno najbolj iz Slovenije manjkata družina ter tisti ožji krog prijateljic. Pa tudi nekatere druge stvari, kot so zdrava prehrana, določene otroške stvari in kozmetika - za to vedno v Sloveniji naredim zalogo in potem imam za nekaj časa v Črni gori. 

Story: Ste se na začetku selitve bali, da boste preveč stran od dogajanja, dela? Kajti še vedno zelo veliko delate doma, v Sloveniji?

Ne, tega se nisem bala, predvsem ker večina mojega dela poteka prek računalnika, torej lahko delam kjerkoli na svetu. Kar se pa tiče manekenskega dela, modnih revij in reklamnih fotografiranj, so resni naročniki vedno pripravljeni na profesionalno sodelovanje. Vedno pripotujem v Slovenijo, kjer je tudi že vse poskrbljeno in organizirano zame, od fotografa, studia, frizerja, maskerja … 

Story: Kako usklajujete manekensko delo in vse projekte, povezane z njim? Je potrebno veliko organizacije v zvezi s potjo ali ste se tega že navadili?

Tega sem v bistvu vajena že od prej, saj sem kot manekenka veliko potovala po svetu, modne agencije, s katerimi sem sodelovala, so po vsem svetu - od Milana, Miamija do Istanbula itd., prav tako so se različne reklame snemale na različnih lokacijah po svetu. Tako da zdaj ta relacija Črna gora-Slovenija s 45- do 50-minutnim letom ni zame noben problem. Kar se pa tiče Isabelle, je večinoma z mano in prav rada potuje in se druži z ljudmi. Tako se mi na snemanjih tudi sama včasih pridruži kot model, saj zdaj poleg mode in lepote predstavljam tudi družino in ni lepšega kot predstavljati neki izdelek, ki združuje vse to v enem ... Torej za modne navdušenke in modne mamice.Story: Med drugim ste ena izmed najbolj priljubljenih blogerk in instagramerk, saj imate že več kot 55.000 sledilcev. Tudi kot blogerka imate veliko dela, vendar to delo lažje usklajujete od doma.

Tako je, če želiš, da je celostna podoba lična in z zanimivo vsebino ter s spletno stranjo z blogom, zahteva to kar veliko dela in časa. Vendar sem zadovoljna, da je to postalo večji del mojega dela, saj vse skupaj lahko urejam kar od doma, kjer imam čas tudi za družino. Si pa vseeno za to, da imam zadeve opravljene kvalitetno, vzamem na dan par ur samo za delo in takrat mi priskoči na pomoč varuška, ki sva jo z Admirjem našla v Budvi.

Story: Na svojem blogu freespirit-mama.com delite tudi modne nasvete, kažete delčke iz svojega življenja, a ne razkrijete prav vsakega koraka. Kje ste potegnili črto, da ostane vsaj še kaj zasebnosti?

Že pred ‘Instagram manijo’ sem bila vajena, da zasebnosti nisem imela tako kot ostali, kar je pač cena, ki jo kot prepoznavna osebnost moraš plačati. Sicer se nikoli ne bi podala v manekenske vode, na lepotna tekmovanja ali se pojavljala na družabnih dogodkih. Tako da se je z Instagramom to ‘razkrivanje osebnega življenja’ samo še poglobilo, obenem pa razširilo še na vse druge, ki prej niso bili javne osebnosti, imajo pa zdaj možnost biti prav tako popularni, nekateri celo še bolj. Zato se tudi ne vznemirjam več toliko, kaj pokažem in česa ne, sta pa seveda na primer neka intima našega doma in odnos med partnerjem tista, ki ju ne bi ravno vsem razgalila, pa mogoče novorojenček na začetku. Tiste prve slikice dojenčka se mi zdijo takšne, da jih raje zadržim zase nekaj časa. Pa tudi kar se tiče konstantnega snemanja, kam grem, zakaj grem itd. - ravno vsega se mi ne da snemati in poročati.

Story: In da se vrneva na vesele novice! Vaju je z Admirjem druga nosečnost presenetila ali sta načrtovala drugega otročka?

Drugi član je bil načrtovan in naju je po planu načrtovanja zelo hitro veselo presenetil. (smeh)

Story: Komu ste najprej zaupali veselo novico, poleg Admirja, seveda?

Admirju sva novičko povedali z Isabello, in sicer tako, da mu je Isabella odnesla ploščo, na kateri je pisalo: “Kmalu bom postala starejša sestrica.” Admir me je nato s solznimi očmi vprašal: “A si noseča?!” Ti trenutki so bili res prelepi za vso družinico. Srečo pa sva nato delila najprej vsak s svojo mamo.Story: Vam je Admir znova pripravil kakšno presenečenje?

Ja, tisti dan mi je prinesel velik šopek rož oziroma bolj kot neko ikebano v košari. Zelo lepo je izbral.

Story: Vaša mami Elvira se že več kot 15 let ukvarja z rejništvom, v vaših objavah velikokrat zasledimo otroke, ki jih tudi vi sprejmete kot sestrice in bratce, kadar ste na obisku pri mami. Zagotovo se zdaj vsa vaša razširjena družina veseli dojenčka, ki prihaja.

Točno tako, novega člana se veselijo poleg babice tudi vsi njeni otroci v rejništvu in že komaj čakajo, da spoznajo novega člana, in pravijo, da bodo pomagali čuvati ter se bodo igrali z dojenčkom.

Story: Čeprav ste še na začetku nosečnosti in ne vesta niti še spola, ste zagotovo že kaj kupili za dojenčka?

V bistvu bi se zdaj že lahko videl spol, a se nam dojenček še skriva. Sicer si tokrat želim, da bi bil spol presenečenje, vendar mi je ginekologinja rekla, da tudi če bi si želela vedeti, ne morem. Kljub temu pa se nisem mogla upreti manjšim nakupom in tako imamo že nekaj ljubkih stvari iz Malih Zakladov, ki so sicer nevtralnih barv in vzorcev, odejice, tetra pleničke s trendi vzorčki ter zelo popularnega zajčka Jellycat, ki je nenormalno mehak in primeren že za novorojenčka.

Story: Zagotovo imate še veliko stvari shranjenih od Isabelle, ki vam bodo prišle prav. Ste si kaj prav posebnega shranili za spomin?

Joj, za Isabello imam res ogromno stvari, je pa nekaj tistih, ki si jih bom spravila na posebno mesto. Na žalost otročki tako hitro rastejo, da je kup lepih stvari nekajkrat nošenih in potem že zapakiranih v škatlo, nekaj pa je takih, ki bi lahko bile tudi za fantka, ampak za to bomo morali se nekaj časa počakati.

Story: V tem prazničnem času ste z družino prišli tudi v Ljubljano. Kje boste praznovali božič in novo leto?

Božič bomo verjetno praznovali pri nas doma v hiši. V planu pa je, da se nam pridružita še moja in njegova stran družine, se pravi babici, tete in strici.
Story: Česa se veseli Isabella v Ljubljani? Bosta kaj posebnega obiskali?
Vedno, ko gremo v Slovenijo, se najbolj veseli, da bo videla sestrico Alino in babico, mojo mami. Obiskali pa bi radi kakšen lep praznični otroški dogodek, saj ima Isabella zelo rada Božička, palčke, sani, jelenčke ... Tako da bomo videli, kaj zanimivega bo ta december v Sloveniji. 

Story: Vam je letos Isabella že pomagala doma okrasiti smrečico, kako sta okrasili stanovanje?

Da, letos nama je že Isabella pomagala krasiti stanovanje. Najraje je obešala ‘žogice’, kot jim ona reče, na jelko. (smeh) Letos sem se odločila za klasično zeleno jelko, v Podgorici sem našla res krasno, bogato z vejami, ter okraske v zlati in rdeči barvi. Tudi ostala dekoracija po stanovanju je v teh barvah.

Story: Ko ste bili noseči z Isabello, ste še nastopili na modni reviji spodnjega perila za Lisco. Vas bomo morda lahko zdaj še ujeli na kakšni modni pisti?

(smeh) Mislim, da ne. Moj trebušček zdaj je namreč kar precej večji kot v prvi nosečnosti, kar je baje normalno, saj se v drugo vse prej raztegne in zraste.Story: Novo leto vam bo prineslo tako nove izzive. Glede na to, da je Isabella še majhna in da se vam pridruži nov član, vam bo morda kdo pomagal? Bo prišla na obisk za kratek čas tudi mami?

Mogoče bosta tu v Sloveniji čisto na začetku ena ali druga babica, sicer imam pa v Črni gori gospo, ki mi vsak dan pomaga z Isabello in gospodinjskimi opravki, tako da ne bo večjih težav.

Story: Zdaj je zelo popularno, da se prirejajo zabave ob razkritju spola. Vas tudi mika, da bi pripravili kaj takega?

(smeh) Točno to me mika! In to zato, ker mi je za drugega člana vseeno, kaj bo, fantek ali punčka, in bi rada naredila eno takšno presenečenje za vse nas, družino in ožji krog prijateljev. Bomo videli, ali mi bo uspelo speljati.

Story: In še za konec: sta ime za deklico ali dečka že izbrala? Nam lahko razkrijete, kakšno bo izbrala?

Za deklico skorajda že imava določeno ime, v nasprotju z Isabello je to krajše ime, za fantka pa jih imam kar nekaj v ožjem izboru in se še ne moreva odločiti.

Besedilo: Ilona Penzeš // Fotografije: Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story27/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 27/2018

Story 27/2018, od 20. 12. 2018