Iris Mulej: “Operacije se nisem bala”

Iris Mulej (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
14. 10. 2011

Iris Mulej velja za eno od najuspešnejših slovenskih manekenk, ki se lahko pohvali tudi s kopico lepotnih nazivov.

Čeprav v tem poslu uživa, so bili njeni začetki v modnem svetu vse prej kot glamurozni. Srečala se je z izkoriščanjem, naivnostjo in škodoželjnimi govoricami, ki jo motijo še danes. Ravno zato je pred časom zanikala, da se je prepustila rokam lepotnega kirurga in povečala dekolte.

Story: Kakšni so bili začetki v modnem svetu? Ta zna biti za mlado dekle poln pasti, kaj­ne?

Ko se enkrat znajdeš v modnem svetu, na začetku ne pričakuješ, da so v njem lahko zelo pokvarjeni ljudje. Za mlada dekleta, ki so naivna in se hitro znajdejo v nepredvidljivi situaciji, je lahko zelo nevarno. Tudi meni se je zgodilo podobno pri 17 letih, ko sem začela delati kot manekenka. Takrat sem verjela človeku, sicer znanemu poslovnežu, ki se je na koncu izkazal kot lažnivec. Po zmagi na enem od tekmovanj naj bi se v Zagrebu zaradi priprav na svetovno tekmovanje dobila z drugimi misicami iz nekdanje Jugoslavije, a sva bila na koncu tam samo jaz in on. Rekel mi je, da pridejo druge pozneje, zato me je peljal malo naokoli, na pijačo in na koncu k sebi domov, kjer sem naivno čakala na druga dekleta. Proti večeru mi je rekel, da so si druge premislile in da bova preostanek večera sama, zato mi je prinesel erotično perilo, češ naj ga oblečem in se mu pokažem. Očitno je od mene pričakoval še kaj bolj intimnega, zato sem prestrašena in v joku stekla v kopalnico, se zaklenila in poklicala policijo ter takratnega fanta.

Story: Pred časom ste zanikali, da ste se prepustili rokam lepotnega kirurga. Je vaše oprsje torej res naravno?

Res je, na živce mi gre, da mi že leta pripisujejo operacije, ki jih nikoli nisem imela. Pozneje sem si sicer res dala povečati prsi, saj se mi je po tem, ko sem se začela intenzivno ukvarjati s fitnesom, košarica zmanjšala za eno številko in s svojim dekoltejem nisem bila več zadovoljna. Operacijo je opravil znan hrvaški kirurg Duje D. Ostojić, ki sodeluje tudi z našim kirurgom Francijem Planinškom in ki so mi ga priporočile nekatere hrvaške estradnice in slovenske manekenke. Odločila sem se za anatomske vsadke pod mišico, ki zagotavljajo lepo obliko in naraven videz, ter nemotene preglede dojk pri zdravniku.

Več v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story