Iris Mulej pokazala, kako se znajde v kuhinji in pripravila SLADICO, ki je navdušila številne, recept je preprost!

Iris Mulej pokazala, kako se znajde v kuhinji in pripravila SLADICO, ki je navdušila številne, recept je preprost! (foto: mediaspeed.net) mediaspeed.net
15. 2. 2022

Naša nekdanja manekenka, ki z družino živi v Črni Gori, je zdaj pokazala, da se odlično znajde za štedilnikom, ne samo na modnih pistah in pred fotografskimi objektivi.

Iris Mulej ima dva otroka, hčerko Isabello in sina Arrona, ki ju rada malce razvaja z doma pripravljenimi sladicami. Zdaj je objavila video posnetek, kako pripravi okusni desert, ki je priljubljen med odraslimi, a ga v taki različici lahko uživajo tudi otroci. Gre za priljubljen tiramisu - na malce drugačen način.

Preberite si še: Lili Žagar na Švedskem pokazala tisto, kar ji uspe le redko

Zraven je pripisala recept in sestavine, ki jih je uporabila ter požela navdušenje nad svojimi sledilci - priprava vzame malo časa, rezultat pa je fantastičen!

"Jaz mu rečem kar otroški tiramisu... ker je brez prave kave... Ampak ker tiramisu mora dišati po kavi, jaz skuham ječmenovo ali proja kavo.

Priprava:
v pekač zložimo 3-4 vrste keksov, skuhamo okol 500ml ječmenove ali proja kave in prelijemo še toplo preko keksov (morajo biti dobro namočeni!). Osnova za čokoladno smetano in 1,5 dcl mleka ali vode (skupaj stepemo v rahlo kremo). Lonček mascarpone smetane, vanilijo in stevio (vse skupaj zmešamo v gladko kremo). Ko se keksi, preliti s “kavo” ohladijo, premažemo z maskarpone kremo, nato s čokoladno kremo, posujemo s kakavom in postavimo v hladilnik za vsaj 15 minut.

Tiramisu vam bo vzel 10 minutk za pripravo (če ne štejemo čakanja, da se s “kavo” preliti keksi ohladijo," je še dodala Iris.