Iryna Osypenko & Matjaž Nemec: Poleti najraje na samem

Iryna Osypenko & Matjaž Nemec: Poleti najraje na samem (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
29. 8. 2017

Postavna zakonca Nemec, Iryna in njen Matjaž, se po številnih delovnih obveznostih najraje odklopita za kak dan ter se odpravita nabirat novo energijo k morju. Mi smo tokrat poklepetali z našim poslancem Matjažem, ki ima poleti kar veliko delo, a kot sam pravi, je najlepši odklop v družbi žene.

"V poletnih mesecih sva z Iryno veliko več v naravi, in če se le da, si izbereva kak miren kraj nekje ob obali, saj oba rada plavava in se v zgodnjih jutrih ali poznih popoldnevih prepuščava sončnim žarkom. Če se le da, vzameva s sabo tudi svojega Maxija, ki pa je čedalje več pri dedku in babici v Biljah, kjer pozna že vse njemu ljube kotičke in jima večkrat kar zbeži do reke Vipave in se požene v hladno vodo," nam v smehu razkrije Matjaž in doda:

"Tako sem tudi sam pred leti znova odkril lepote naše reke Vipave in ugotovil, da se je v njej prav tako lepo osvežiti kot v mojih otroških letih. Po reki se da tudi prav lepo veslati s kakšnim manjšim kajakom in prav veseli me, da je reka Vipava vsako leto bolj čista. To so pravi poletni užitki!

Na morju sva čez vikend zelo rada v kampu ob Jadranski obali, nekje bolj na samem, v skritem zalivu, pod senco, da lahko vzamem v roko kakšno dobro knjigo, najraje z zgodovinsko tematiko, ali kako dobro biografijo ljudi, ki me navdihujejo. Pa seveda si rad dam slušalke na ušesa in poslušam glasbo. Ker je letos zares zelo vroče, opuščam jutranji tek ali popoldansko nabijanje žoge in se raje skrijem v hladno senco. Za te aktivnosti bo čas, ko nas bodo zajele tiste nevihte, ki bodo napovedale resnejšo ohladitev."

Alojz Petrovčič

Priporočamo