Iryna Osypenko Nemec: "Nihče ni samo obraz in telo"

Lepotica je 
tudi uspešna 
podjetnica. (foto: Pop tv) Pop tv
Vir: Nova
15. 9. 2014

Seveda ne! Prelepa Iryna Osypenko Nemec je še veliko več. Uspešna poslovna ženska, poslančeva žena, ljubiteljica kulinarike, po novem pa okronana celo za prve noge Slovenije. Dolge so namreč kar 116 centimetrov.

Irynina slovenska pravljica se je začela že zelo zgodaj, ko sta jo na sončno stran Alp pripeljala ljubezen in raziskovalni duh. "Čeprav sem o tem že velikokrat pripovedovala, je morda res, da moje zgodbe marsikdo še ne pozna. V Slovenijo, to lepo deželo, ki je postala moj dom, so me pripeljali mladostna zvedavost, raziskovalni duh in ljubezen," pravi lepotica, ki si je v Sloveniji ustvarila zavidanja vredno kariero, in to ne le manekensko.

"Nihče na tem svetu ni samo obraz in ne samo telo, ampak je predvsem človek z dušo in srcem. Že nekaj let sem v poslovnem svetu, imam svoje podjetje ter modno agencijo in sem aktivna na področju, za katero verjamem, da ima možnost razvoja, ne samo preživetja," pravi Iryna.

Stereotipi o manekenkah ji gredo pošteno na živce

Prav nič tipična lepotička, ki ji gredo stereotipi o manekenkah pošteno na živce. Sama obožuje hrano, rada kuha in obožuje gurmanska razvajanja, zato ji je vloga komentatorke v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa resnično pisana na kožo.

Iryna

"Če imaš normalno težo ali če si po naravi suh, še ne pomeni, da nič ne ješ, ampak pomeni, da ješ zdravo. Manekenke prav zaradi tega, ker moramo poskrbeti za svoj videz in seveda za kondicijo, ki sta v tem poslu zelo pomembna, prav prehrani posvečamo veliko svojega časa. Pustimo zdaj posameznike, ki imajo težave s prehranjevanjem. Veliko deklet, ki dela v modnem svetu, dobro skrbi zase in se zdravo prehranjuje. Mesto komentatorke pa sem sprejela predvsem zato, da doživim novo izkušnjo, delam s profesionalci in se tako naučim tudi česa novega," nam je zaupala Osypenkova.

Že nekaj let je poročena

Verjamemo, da je Iryna glavna igralka v številnih mokrih sanjah, a podjetnica je že nekaj let poročena s politikom Matjažem Nemcem, ki je pred kratkim sedel tudi v poslanske klopi. Zakonca sta se zaobljubila leta 2011 na romantičnem dvorcu Zemono, najbolj ljubek svat pa je bil njun kosmati zlati prinašalec Maxi. Pravljica še kar traja, čeprav zlobni jeziki že od začetka njune zveze opletajo, da naj bi bil zakon le farsa. Zakoncev namreč ne ujamejo prav pogosto v družbi drug drugega, le na redkih politično obarvanih dobrodelnih dogodkih in nekateri družabnih ter kulturnih prireditvah.

A razlog tiči v tem, da sta oba prava deloholika, Matjaž pa nam je pred nekaj meseci zaupal, da se mu zdi najbolj pomembno, da z ženo, kljub napornemu urniku, dan začneta in zaključita skupaj. Veliko bolj redkobesedna o njuni zvezi pa je v zadnjem času Iryna. "Najino intimno življenje ostaja le najino," pravi, čeprav je pred kratkim zlobne govorice komentirala z izjavo, češ, kaj pa bodo rekli, ko bosta imela otroke in če bo njun zakon tudi takrat še vedno le farsa. A o otrocih še duha ne sluha, saj smo Iryno prejšnji teden ujeli med srkanjem kozarčka rujnega.

Iryna

Z Matjažem pa je Iryna dobila tudi taščo, ki je kmalu postala ena od njenih najbližjih prijateljic. Iryna in Nelinda Nemec sta namreč redni gostji družabnih in kulturnih prireditev in če se nekateri svojih tašč izogibajo na veliko, za Iryno to vsekakor ne velja.

A čeprav Osypenkova trdi, da se kot poslančeva žena ni prav nič spremenila, niti ni opazila, da bi jo okolica kaj drugače sprejemala, smo rumeni mediji razliko vsekakor opazili. Če je lepotica še pred kratkim povedala, kako se na domačem balkonu sonči zgoraj brez, je danes glede svojega zasebnega življenja veliko bolj zadržana. Dokler bo še naprej razkrivala vsaj svoje božansko dolge noge, ji oprostimo!

Napisala: Ana Fetih za revijo Nova