Iryna Osypenko Nemec: Sprejela nove navade

Vir: Lea
24. 11. 2011

Lepotica Iryna Osypenko Nemec je z življenjem v Sloveniji pridobila kar nekaj novih navad in sprejela nekaj novih običajev, ki jih prej ni poznala.

Eden izmed praznikov, ki so Iryni še posebej zanimivi, je martinovo. ‘’V Ukrajini tega praznika nimamo, seveda pa ga imamo v Sloveniji in ta običaj je zelo lep in ga tudi spoštujem. Ta dan navadno preživim na Goriškem, med Matjaževimi prijatelji, pa naj bo to v Brdih ali v Vipavski dolini,’’ prizna lepotica.

Iryna pa je v Sloveniji spoznala še druga tradicionalna opravila, med katera zagotovo pri Slovencih spada trgatev. ‘’Pri nas nismo imeli vinogradov in trgatve prav tako nisem poznala. Žal sem bila do zdaj le na eni trgatvi, na kateri ni bilo prav veliko dela, saj so naši prijatelji imeli trte le zase in za svoj hobi, tako da sem bolj uživala med trtami in jedla grozdje. (smeh) Prav vsako vrsto grozdja imam rada, saj izredno dobro deluje na telo. Ker imava z Matjažem kar nekaj prijateljev, ki se ukvarjajo z vinogradništvom, verjamem, da se jim bomo tudi prihodnje leto pridružili na trgatvi. Sicer pa je za domačijo Matjaževega očeta največji vinograd v Sloveniji, znan kot Biljenski griči.’’

Priporočamo