Iryna Osypenko Nemec: V osjem gnezdu

“Laže je živeti v velikem mestu, kjer nihče nikogar ne pozna in se drug z drugim ne obremenjujejo toliko,” pravi Iryna. (foto: Maja Slavec) Maja Slavec
Vir: Story
17. 1. 2013

Med najuspešnejše manekenke pri nas gotovo sodi Iryna Osypenko Nemec, ki se je rodila in odraščala v ukrajinskem Zaporožju. Lepotica, ki se je poročila s Slovencem in se v 15 letih, odkar živi tukaj, izjemno uspešno vključila v naš način življenja, je pred kratkim na lastni koži občutila, kako težko je vstopiti v poslovni svet.

Minulo leto je bilo za Iryno na poslovnem področju izjemno uspešno, saj se je odločila, da naredi korak naprej in poskusi srečo z ustanovitvijo lastne modne agencije. Za ta podvig se je odločila povsem spontano, saj tovrstna dejavnost za uspešno manekenko pomeni naslednji korak.

Glede na poznavanje trga, naročnikov in ne nazadnje tudi zaradi prijateljskih vezi, ki jih je v teh letih spletla z drugimi dekleti iz manekenskega poklica, je bila ustanovitev agencije povsem logična. K njej so iz drugih agencij prestopila uspešna imena iz sveta manekenstva.

"Večina poslovnih partnerjev je bila te moje odločitve vesela, saj pozdravljajo idejo, da bo agencijo vodil nekdo, ki se s tem tudi profesionalno ukvarja," je povedala Iryna. Prek agencije Iryna Model Management se namreč tržijo najbolj prepoznavna dekleta, ki jih največkrat srečujemo na modnih pistah pri nas, med drugim tudi Karin Škufca, Sabina Remar, Tara Zupančič, Iza Simčič in Tjaša Kokalj.

Tik pred novim letom pa se je zgodilo nekaj povsem nepričakovanega, kar je Iryno malce neprijetno presenetilo. K uspešnemu trženju deklet namreč veliko pripomore spletna stran agencije www.irynamodels.com, prek katere lahko naročnik že vnaprej vidi, katera dekleta bi bila lahko primerna za neko avdicijo ali delo, in tukaj se je zapletlo.

Spletna stran je bila tarča hekerjev, ki so jo namerno zrušili in onesposobili njeno delovanje. Tovrstno metanje polen pod noge je Iryno presenetilo, nikakor pa ne šokiralo. "Nisem razočarana, ker se to ne dogaja samo meni. Vse skupaj je samo dober dokaz, da si uspešen. To, da greš nekomu v nos in da čuti potrebo po tem, da bi te na tak škodljiv način poskušal 'premagati', me žene naprej.Takole bom rekla, odločena sem, da mi bo v mojem poslu uspelo, saj se zavedam, da slovenski prostor potrebuje kakovostne agencije, ki bodo uspešno pokrivale tudi to področje."

Iryna, ki se veliko ukvarja tudi z duhovnostjo, doda: "Živimo v obdobju, ko je frekvenca zemlje močnejša, se zelo dviguje in posledično se tudi vse hitreje odvija. Medtem ko je nekoč veljalo, da te karma doleti šele po nekem času ali celo po več življenjih, se je to razmerje zdaj zmanjšalo na obdobje nekaj dni ali celo ur. Pravice zato nikoli ne vzamem v svoje roke, saj vem, da je pravica drugje in da ji bo vedno zadoščeno."

Iryna, ki se trudi živeti po načelu Delam dobro, dobro se mi vrača, pa za tiste, ki delajo slabo, pravi: "Tisti, ki mi želijo slabo, bodo dobili vse, kar si zaslužijo, in to brez moje pomoči." Z vdorom v njeno spletno stran agencija Iryna Model Management ni utrpela škode, saj ima Iryna bazo s podatki in fotografijami deklet skrbno varovano. Spletna stran je spet postavljena in je v polnem delovanju, seveda z močnejšimi zaščitami.

Ima zelo uspešno agencijo
Iryni so dekleta, s katerimi si še vedno deli modne piste, množično sledila v agencijo, ki jo je ustanovila. Med manekenkami in modeli, ki so podpisali pogodbo z Iryna Modeling Management, je dolga leta vladalo nezadovoljstvo z drugimi agencijami. Poleg samoiniciative je Iryna na pobudo drugih prijateljev in prijateljic iz modnega sveta vendarle naredila korak dlje in odprla lastno agencijo.

Z delom agencije je izredno zadovoljna, saj je povpraševanja po njenih modelih veliko. Seveda lepotica še ni pripravljena na pokoj, saj je veliko povpraševanja tudi po njej in dokler se bo delo našlo tudi zanjo, ga bo z veseljem opravljala. "Brezpredmetno se mi zdi, da bi se odpovedala zaslužku. Če me kdo pokliče in zahteva mene ter še 15 deklet za modno revijo, potem bomo delale skupaj. Če pa zahteva le 15 deklet, se nikoli ne ponudim še sama, dekletom vsekakor dajem prednost."


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story