Iryna Osypenko Nemec v skrbeh za rodno Ukrajino

“Laže je živeti v velikem mestu, kjer nihče nikogar ne pozna in se drug z drugim ne obremenjujejo toliko,” pravi Iryna. (foto: Maja Slavec) Maja Slavec
Vir: Nova
24. 2. 2014

Priznana manekenka Iryna Osypenko Nemec zadnjih nekaj dni živi pod stresom in predvsem v strahu. V strahu za svoje sonarodnjake in v skrbi za svojo rodno deželo Ukrajino.

Ni ga svetovnega medija, ki ne bi poročal o protestih v Kijevu in o paniki, ki je zajela Ukrajino, kjer je trenutno zelo napeto. O tem se je zaskrbljena lepotička razpisala tudi na svojem Facebook profilu.

"Se bojim, da se v moji domovini začenja zelo resen konflikt med Evropo in Rusijo, ki lahko preseže tudi meje Ukrajine. Najbolj pa trpijo nedolžni, 26 ljudi je že mrtvih. Želja Evrope, da bi si polastila bogastvo Ukrajine, je neizmerna, v zameno pa ponujajo zamrznitev pokojnin in nižanje minimalne plače.

Rusija ima boljšo ponudbo, ampak zaenkrat ostaja samo kot obljuba. Kaj šele bo?!" se sprašuje Iryna, ki predvsem upa, da bi iz rodne dežele prišlo čim manj slabih novic o novih žrtvah in novih izgredih, saj je na svojo domovino, čeprav že vrsto let živi in dela v Sloveniji, še vedno močno navezana.

Značke: Iryna Osypenko

Priporočamo