Iryna Osypenko: V šoli je bila odličnjakinja

Vir: Lea
31. 3. 2011

Bodoča žena Pahorjevega osebnega tajnika Matjaža Nemca Iryna Osypenko je ena tistih lepotic, ki redno širi svoje znanje. Tako je bilo že od nekdaj, saj je že kot deklica rada hodila v šolo.

“Zdi se mi, da se vsakomur izmed nas prvi šolski dan vtisne v spomin, saj je to prvič, ko zares vstopamo v hišo znanja in na neki način v svet odraslih. Spomnim se, da sem bila kar neučakana v svoji želji, da bi se čim prej naučila vsega, kar je potrebno, hotela sem postati samostojna,” pove Iryna.

“Všeč mi je bilo, da sem se lahko dolgo družila s sovrstniki, da smo izumljali nove igre, pri čemer sem bila navadno ta glavna.” Iryna je gimnazijo obiskovala v svojem rojstnem kraju Zaporožju. “Tudi ti spomini so seveda lepi, saj sem bila zelo ‘raziskovalna’, vse me je zanimalo, hotela sem odkrivati svet zunaj Zaporožja, želela sem si potovati, pomagati ljudem, odkrivati druge dežele in spoznavati nove ljudi,” še pravi Iryna.

Bodoča zdravnica?

Medtem ko se nekateri bojijo testov, je Iryna šolo naredila z odliko. “Nisem se bala ne spraševanja in ne testov, saj sem v šoli uživala, rada sem se učila, čeprav nisem bila piflarka. V šoli sem sodelovala, poslušala, kaj prebrala in si izredno hitro tudi zapomnila. Oboževala sem geografijo, biologijo in zgodovino.

Želela sem si študirati medicino, pa me je pot zanesla drugam in v drug poklic. Želja pomagati ljudem pa je v meni še vedno živa.” Iryna ni potrebovala inštrukcij, je pa sama priskočila na pomoč svojim sošolcem. “Moj moto je, da se je treba v življenju permanentno izobraževati in vedno poiskati tisto, kar te zanima,” je še zaupala.

Priporočamo