Isaac Palma: " Moja Patricija je moja inspiracija"

Isaac Palma: " Moja Patricija je moja inspiracija" (foto: Matjaž Očko) Matjaž Očko
Vir: Nova
24. 7. 2017

Le nekaj ur po njegovi veliki zmagi na odru portoroškega avditorija na Festivalu morja in sonca smo o novem mejniku v njegovi glasbeni karieri poklepetali s slovenskim Argentincem.

Isaac Palma nam je k srcu prirasel že v oddaji Slovenija ima talent, s tokratno zmago pa je še enkrat dokazal, da je hiter vzpon njegove kariere popolnoma upravičen.

lsaac, čestitke za zmago na MMS! Kaj takšen uspeh pomeni za vas?

Najlepša hvala! Uspeh mi pomeni zelo veliko. Vesel sem in najbrž še kar ne dojemam v celoti, da sem zmagal. Pri ustvarjanju te pesmi sem močno upal, da bo pesem ljudem všeč, da bodo začutili sporočilo, in to se je zgodilo. Vendar sem oseba, ki nikoli ne počiva na lovorikah, zato že snujem nove načrte in si ne dovolim prav veliko počivati.

To je vaš prvi singel ... gre za ljubezensko pesem. Pa jo je navdahnila tudi vaša ljubezen do Patricije?

Res je, gre za ljubezensko pesem, saj menim, da je ljubezen najvišja sila. Če jo čutimo, smo polni zanosa, energije, sreče in veselja, brez nje pa se počutimo, kakor da po svetu hodimo s pol srca in ravno o tem prepevam v novi pesmi. Ljubezen do moje Patricije me navdihuje ves čas, ona je pogosto moja inspiracija.

Kdo od znanih Slovencev pa vam je najprej čestital za uspeh?

Takoj ob zmagi sem močno objel svojo ekipo, s katero smo skupaj ustvarili pesem. Sledili pa so številni glasbeni prijatelji, Manca Špik, Blaž Švab, Alya ...

Kaj pa vaša družina? Jim je uspelo festival spremljati v živo po internetu?

Moja družina se kljub razdalji in oddaljenosti vedno trudi biti povezana z menoj. Če ne gre drugače, smo povezani v srcu. Tokrat jim je uspelo, da so lahko program spremljali prek interneta, zato so bili v trenutku moje zmage resnično ob meni. Zato sem iskreno hvaležen.

Kako pa ste doma proslavili ta veliki uspeh?

Ko mi je uspelo, sem najprej jaz svoji dragi podaril cvet, ki sem ga prejel ob zmagi. Želel sem ji vrniti za vso podporo in skrbi. Proslavili smo tako, da smo nazdravili. V resnici smo zmago proslavljali kar vso noč in veselju res ni bilo videti konca.

Kako pa so potekale vaše priprave na ta veliki nastop? Ste bili pred svojim nastopom pod stresom?

Moj značaj mi k sreči izjem­no prizanaša in le redko si dovolim, da bi bil močno pod stresom. Ne nazadnje sem v glasbo zaljubljen, zato jo dojemam vse prej kot stres in strah. Nekaj zdrave treme je seveda bilo. Teden pred nastopom sem še bolj kot prej pazil na glas, pil sem različne čaje in se pogosto opeval. Privoščil sem si tudi plavanje v morju in pustil sebi in duši, da začuti svobodo. Sobotno dopoldne pred nastopom sem preživel izjemno umirjeno in z veliko vere vase in v svojo pesem. Kot kaže, sem ubral dober recept.

Kako pa vas je vaša izbranka razvajala, potolažila?

Pogosto je moja izbranka bolj na trnih kot jaz. Ona je tista, ki kar naprej skrbi zame. Če vidi, da sem dobro jaz, je dobro tudi ona, in seveda obratno. Rada vidiva, da se oba dobro počutiva.

Lahko po tem vašem uspehu pričakujemo še kakšen nastop na takšnih velikih glasbenih festivalih?

Nastopov seveda ne bo manjkalo, poleti bom kar naprej na odru, ob koncu poletja pa že pripravljam novo pesem, ki bo v sodelovanju s krasnimi pevci. Ko pomislim na ta komad, me že srbijo pete.

S Slovenci se imam krasno

Čeprav bi Isaac svojo pot lahko nadaljeval z nastopi na velikih festivalnih odrih pri naših južnih sosedih, nam je simpatični Argentinec zaupal, da takšnih želja – vsaj za bližnjo prihodnost – nima. "Nikoli ne reci nikoli, čeprav v tem času zelo težko, saj sem v Sloveniji precej zaseden. Pa še zdaleč nisem postoril vsega," nam je povedal in dodal, da se mu na odre držav južno od naše prav nič ne mudi. "S Slovenci se imam krasno. Rad vas imam," nam je še povedal.

Kaja Milanič

Priporočamo