Isaac Palma: "Valovi slovenskega morja so mi bili zelo naklonjeni"

Isaac Palma: "Valovi slovenskega morja so mi bili zelo naklonjeni" (foto: Matej Vranič) Matej Vranič
Vir: Lady
30. 7. 2017

Isaac Palma je pred kratkim morda res zmagal na letošnjih Melodijah morja in sonca, a to zanj – vsaj v počitniškem smislu – ne prinaša prav nič dobrega. Kot pravi, bo poletje zanj delovno obarvano, smo se pa zato posvetili njegovim spominom na prvo počitnikovanje z njegovo Patricijo in na to, kako sta svoje počitnice, prvič kot par v Sloveniji, preživela lani.

V mesecih, ko se z vseh radijskih postaj razlegajo latino ritmi nove poletne uspešnice Despacito, tudi v pogovoru s simpatičnim Argentincem nismo mogli mimo vprašanja o tem, ali mu je pesem všeč. "Pesem Despacito seveda ni šla niti mimo mene. To je pesem, ki je podobna vsem pesmim, ki sem jih poslušal kot otrok. To so ritmi mojih korenin, takšna glasba mi najbrž teče po žilah," nam je povedal in dodal, da bo prav kmalu tudi sam predstavil pesem s podobnim ritmom, na katero bomo lahko pomigali.

"Prav kmalu se boste lahko zazibali v podobnih ritmih tudi ob moji novi skladbi ... Pomigajte z boki in si naberite kondicijo. Kmalu bomo noro zaplesali," nam je zaupal in dodal, da ima poletje zanj prav poseben pomen tudi zato, ker prihaja iz obmorskega kraja v Argentini. "Ob morju sem se rodil in ob njem preživel svojih prvih 24 let. Valovi morja so zame od nekdaj prinašali veselje in odnašali žalost. Kaže, da so mi bili tokrat valovi slovenskega morja zelo naklonjeni, ne samo da so mi prinesli zmago in s tem veliko veselja, prinesli so tudi krasne ljudi v Avditorij, in zato sem še dodatno užival v svojem nastopu," nam je priznal in dodal, da se v Argentino kljub vsemu še ne bo mogel odpraviti tako hitro.

"Seveda bova poskusila kmalu za kratek čas pobegniti na obisk k domačim v Argentino. Videl jih nisem že dobro leto in pol in zares si želim objeti svojo družino. Moji starši se sicer navdušujejo nad Slovenijo, vendar bom njihov obisk najbrž dočakal šele prihodnje leto," pojasni Isaac in dodaja, da zaradi številnih nastopov letos s Patricijo ne načrtujeta nobenega posebnega oddiha. "Letošnji morski oddih bo še malo počakal, saj je v tem trenutku ves moj čas namenjen glasbi. K sreči. Saj veste, da na odru noro uživam," pove in se ob tem spominja svojega lanskega dopustovanja, ko se je komaj dobro preselil v Slovenijo.

"Lanske počitnice sva preživela na Hrvaškem, nekaj pa tudi drugje. Ker sem šele prišel v Slovenijo, sva veliko dopustniških dni namenila prav spoznavanju čudovite Slovenije," se je pohvalil Argentinec, ki je v dobrem letu spoznal že večji del Slovenije, kot ga marsikateri Slovenec. "Počitnice so sicer čas za naju, za pogovor, za dolge sprehode, kolesarjenje, poležavanje na plaži pa tudi za prepevanje s kitaro ob večernem taborniškem ognju," nam je povedal in se ob tem spomnil na simpatično prigodo z njunih prvih počitnic.

"Prve skupne poletne počitnice so bile polne ljubezni, petja, drobnih in sladkih pozornosti, spanja na plaži v šotoru ... saj veste, zaljubljeni spomini. Ena zelo zanimivih prigod, ki se je rada spominjava, je, da sem želel Patricijo presenetiti, na plaži zakuriti ogenj in postaviti šotor in takrat je šlo kot nalašč vse narobe. Drva niso želela tleti, šotor ni želel stati in morala mi je priskočiti na pomoč. Veliko sva se smejala, saj sva kar tri ure porabila za pripravo večerje na ognju in postavitev šotora, ampak tista argentinska noč ne bo nikoli pozabljena," nam je še zaupal.

Kaja Milanič

Priporočamo