Ivana Šundov Hojan: Lepota v rokah kirurga

17. 2. 2016 | Vir: Lea
Deli

Ivana Šundov Hojan je zagotovo predstavnica lepega videza, ki ga ohranja z zdravim življenjem. Seveda pa spremlja tudi nove pomlajevalne metode brez invazivnih kirurških postopkov.

Zunanja lepota je odsev notranjega počutja, življenjskega sloga in navad. Ampak v današnjem času lahko z različnimi metodami, naravnimi izdelki in lepotnimi tretmaji prikrijemo znake staranja. Znanost je tako napredovala, da v lepotni industriji skoraj ni več težave, ki je ne bi bilo mogoče uspešno rešiti. Z Ivano Šundov Hojan smo v Zagrebu obiskali enega izmed treh najboljših lepotnih strokovnjakov, dr. Nikolo Milojevića.

"Dr. Nikola Milojević je ob Siniši Glumičiću in Vladimirju Boriću zagotovo ime, ki oblikuje lepotno zgodovino v Zagrebu. Vsi trije lepotni strokovnjaki so svoje znanje pridobivali pri istem učitelju, pionirju estetske kirurgije na Hrvaškem, profesorju dr. Bošku Milojeviću, Nikolovem očetu," pove Ivana.

Leta 1963 je dr. Boško Milojević kot otorinolaringolog prejel povabilo prestižne univerze v Iowi, kjer se je srečal z velikim napredkom estetske kirurgije. Navdušile so ga pomlajevalne tehnike in lepotne operacije, ki jih je takrat izvajal profesor Bernstein. Po vrnitvi v Zagreb je odprl prvo zasebno kliniko v Evropi, ki je bila prava senzacija. Specializiran je bil za operacije nosu, za katere so slišali po vsem svetu. Operiral je tudi po deset ur na dan, opravil 12 tisoč rinoplastik in sedem tisoč obraznih liftingov, metode operacije ušes pa uporabljajo še danes. Uspešno zgodbo nadaljuje njegov sin Nikola, ki ima ob polikliniki v Zagrebu tudi polikliniko v Londonu. It tako kot drugi hrvaški in slovenski obrazi tudi Ivana pri njem neguje in vzdržuje vitalnost svoje kože.

Revolucionarne metode

Dr. Nikola Milojević se od svojih kolegov razlikuje po tem, da se ukvarja izključno z estetsko medicino.

"To je najbolj moderna estetika, ki je povsem neinvazivna," pove. "Za zdaj zanjo ne obstaja posebna specializacija, kot do pred kratkim ni obstajala niti za lepotno kirurgijo, ji pa zagotovo pripada v prihodnosti. Lahko se zahvalim, da sem imel možnost iz Anglije pripeljati estetsko medicino, o kateri danes vsi govorijo."

Sprva je Nikola želel postati plastični kirurg, a je po smrti očeta izgubil mentorja. Tako se je posvetil estetski medicini, in ne kirurgiji.

"Ko so se pojavili botoks z namenom uravnavanja (korigiranja) in nato polnila ter laser, se je razvila nova stroka. Iz Londona prinašamo vse novosti sveta v Zagreb in med temi novostmi je zagotovo vrsta liposukcije, ki je precej manj agresivna kot nekdanja metoda. Poteka s tanko ultrazvočno sondo. To je revolucionarna metoda, katere učinki so veliko boljši kot pri klasični." To je edini poseg, ki ga v polikliniki Milojević opravljajo, vse drugo temelji na nekirurški estetski medicini.

"Med novostmi je revolucionarno pomlajevanje kože s krvno plazmo (PRGF plasma rich in growth factor-endogeneus regenerative technology). Moderne raziskave in tehnologija so našle idealno formulo za popolno naravno pomajevanje in zdravljenje kože z vašo krvjo. S to terapijo koži vračate izgubljeni sijaj," pojasni dr. Milojević. "Pomajevanje s krvno plazmo je ena izmed najbolje raziskanih tehnologij na svetu s kliničnimi podatki v zadnjih 20 letih, podprto je z več kot 70 znanstvenimi deli, več kot katerakoli druga tehnologija v estetski medicini in dermatologiji. PRGF je edini tretma s plazmo, ki ima tudi evropsko licenco za pomlajevanje kože."

Nekirurške metode

V današnjem času se čedalje več ljudi, tako moških kot žensk, odloča za neinvazivne metode pomajevanja estetske medicine.

"To pa zato, ker po terapijah ni dolgotrajnega okrevanja ali ležanja v klinikah. Po vrhu pa so naravne in učinki odlični. Navdušujejo me nove metode, ki dajejo enake rezultate kot prej kirurški postopki," pove dr. Milojević. V Londonu je prepoznaven po korigiranju podočnjakov in k njemu zahajajo pacienti z vsega sveta. Zdaj te terapije dela tudi v Zagrebu.

"Zelo so uspešni tudi nekirurški obrazni liftingi s kombinacijo laserja, botoksa in filerjev. Obstaja pa tudi ravnanje nosu brez kirurškega posega. Obožujem popravke nosa, kar sem zagotovo nasledil po očetu."